Meny

Nyheter

Startsida

Nytt licenskrav från FIM 2018

Från 2018 är det krav på internationell tävlingslicens, utfärdad av FIM för deltagande i internationella tävlingar utanför Sverige.

Nytt licenskrav från FIM 2018!

 

Från 2018 är det krav på internationell tävlingslicens, utfärdad av FIM för deltagande i internationella tävlingar utanför Sverige.

Vi beklagar att detta beslut kommer så sent, det skapar problem både för oss och en del av er, men vi kommer att göra vad vi kan för att göra det så enkelt som möjligt för er förare.

 

För det första, du som endast tänker TRÄNA utanför Sverige kan helt bortse från detta meddelande, du följer bara samma rutiner som tidigare och skaffar Svemo-licens med internationellt tillägg. Du som ska delta i EM-/VM tävlingar gör också precis som vanligt. Har du helårslicens VM, får du tävla Internationella tävlingar på din VM-licens.

 

Du som ska TÄVLA utanför Sverige (ej VM/EM)  behöver enligt beslutet från den 1 januari 2018 köpa en extra FIM licens för att kunna delta i internationella tävlingar.

 

Detta innebär att du som ska tävla i internationella tävlingar utanför Sverige under 2018 ska:

  • Lösa ut Svemo licensen med internationellt tillägg, som vanligt
  • Fylla i beställningen av FIM Internationell tävlingslicens, via bifogad länk https://forms.svemo.se/International/Application
  • Betala kostnaden för licensen, 150 :- via din varukorg i Svemo TA, efter registrering av licensavdelningen.
  • När betalningen är klar, bekräftar vi till FIM, skriver ut licensen och skickar den i brev hem till dig (du behöver alltså ha den med dig när du åker till en internationell tävling).

 

Information om det här nya licenskravet från FIM har kommit väldigt sent till oss (15 december) och vi kan tyvärr inte påverka detta FIM-beslut det här året.

Senast ändrad: 2018-04-12 14:33 av Eva Eriksson