Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Swedish Sidkarta
Logga in
motocross.595x150
Tillbaka Skriv ut
Sidvagn / Quad

Sidvagn

Sidvagnscross är en klass inom motocrossen som körs på motorcyklar med sidvagn (3 hjul). Sporten utövas på en crossbana och varje ekipage består av en förare och en passagerare. Sporten kräver fysisk styrka från framförallt burkslaven men det viktigaste är samspelet mellan föraren och passageraren.

Vill du läsa mer, klicka här >> 

Startbild Sidvagn

Quad

Quadsporten delas in i två olika grenar - Quadcross och Quadsupermoto. Att köra quad ger dig upplevelser utöver det vanliga då det kombinerar fart och teknik och krävande föraregenskaper. Att köra med fyra hjul kan ibland verka enklare än med två, men en Quad väger mer än en solomotocykel, samt att sidoförrskjutningskrafterna märks mycket tydligare då man inte kan luta quadmotorcykeln inåt såsom med en tvåhjuling. Att styra en quad igenom en kurva i hög fart, kräver rejäl styrka av föraren.

Vill du läsa mer, klicka här >> 

Ange alt-text här.

Uppdaterad: 2018-07-27 08:25
Skribent: Peter Isgren

Uttagna svenska förare

2019-06-13

Årets tredje SM-deltävling kördes på Glimminge Motorstadion hos BMK Uddevalla och det blev en minst sagt händelserik tävling. Regn och rusk på lördagen men fint väder på söndagen, klassvinnare blev belgaren Kevin Strijbos i MX1, Pontus Jönsson i MX2, danskan Sara Andersen i MX Women och Marcus Gredinger i 125-U17.

2019-06-03

Den 30 maj ordnade MCK 4 ALL en prova-på-dag för barn på Knutby Motorstadion i samarbete med Karlströms Motor AB och Berg Racing som bistod med motorcyklar helt utan kostnad för klubben.

2019-06-03


FIM
FIM Europe
Riksidrottsförbundet
SISU
SMC
NMC
Grensponsor

PSR
Race Magazine
Scott
KTM
Yamaha
Husqvarna
Hagström
Made
MXCarro
Kumlin
MXinaction
Johanssons Bilvård
JSS
RG3
KONTAKTA OSS: info@svemo.se 011-231080 Sprängstensgatan 2 Box 2314 600 02 Norrköping