Hem / Nyheter / Enduro / Ny Förbundskapten för endurodamerna

Ny Förbundskapten för endurodamerna

Nuvarande förbundskapten för Damerna, Ronnie Bengtsson, meddelade tidigare under hösten att han inte har möjlighet att kvarstå som förbundskapten för damerna 2020.

Skälet är i första hand att han har två barn som bägge två är i den yttersta svenska eliten i sin åldersklass. Att både bistå dem i deras tävlande och samtidigt vara förbundskapten är inte möjligt tidsmässigt varför Ronnie lämnar som förbundskapten. Från sektionens sida vill vi framföra ett varmt tack till Ronnie för vad han gjort för svensk damenduro.

För endurosektionen är det en glädje att meddela att ersättare till Ronnie Bengtsson blir Mikael ”Lill-Fritte” Nilsson, sexfaldig SM-vinnare inom enduron. Mikael har tidigare varit engagerad som junioransvarig på herrsidan och tränare för elitgruppen under tre år. Med sin breda bakgrund som förare och tränare är vi säkra på att Mikael kan hjälpa våra tjejer att ta ytterligare ett steg mot den absoluta världseliten. Vi hälsar Mikael välkommen och önskar honom lycka till i den viktiga befattningen som förbundskapten för vårt damlandslag.

 

Per Lennerman
Endurosektionen
Svemo