Hem / Nyheter / Enduro / Pandemin ställer till det för Enduro-SM

Pandemin ställer till det för Enduro-SM

Tyvärr tvingas vi konstatera att dom inledande två tävlingshelgerna i Knobby Swedish Enduro Championship är inställd.

När vi avslutade fjolårets säsong kunde vi nöjt konstatera att vi trots allt lyckades få ihop en bra säsong trots pandemin som tog världen med storm och såg då fram emot ett nytt år när allt skulle vara normalt igen.

Som vi sedan vet har det inte alls blivit så utan pandemin är i högsta grad fortfarande en stor del i våra liv och vi fick starta upp även detta år med att planera för det.
Vi har jobbat hårt för att kunna köra dom inledande två tävlingarna på ett Covid säkert sätt och hade en bra plan för det och arrangörerna har jobbat på för att kunna köra.

Tyvärr har läget inte förbättrats och när sjukvården på arrangörsorterna avråder från att genomföra tävlingarna med hänvisning till den höga belastningen som är just nu så har vi tagit det tråkiga men riktiga beslutet att vi ej kan genomföra tävlingarna.
Ett okej från sjukvården är även ett av kraven från förbundet för att bevilja dispens från tävlingsförbudet som nu råder.

Vi måste respektera sjukvården som har slitit hårt med detta i ett års tid nu.

En flytt av tävlingarna har även diskuterats men tyvärr har varken Tibro MK eller Östhammars MK möjlighet att flytta till annat ledigt datum pga andra åtaganden så därför söker vi nu en ny arrangör som kan ta en tävling.
Som alla vet är kalendern mer än späckad men en helg som är aktuell för ersättningstävling är 31/7-1/8.

Premiär för årets SM serie blir nu istället i Östersund 3-4 Juli.

Vad gäller för USM?

USM har första planerade tävling 30 Maj i Falköping.
Just nu är det dock tävlingsförbud för ungdomar men vi hoppas på en förändring av det i början av Maj och att det allmänna smittläget förbättras.
Så tills vidare jobbar vi på premiär enligt plan men besked om hur det blir kommer senast Vecka 18.

Förhoppningsvis har ni förståelse för dessa tråkiga besked och vi är lika frustrerad som alla andra över att ej få utöva vår sport, men trots allt måste liv och hälsa gå i första hand.

Marcus Frändén
Samordnare Enduro-SM