Hem / Nyheter / Motocross / SM i Motocross 2020

SM i Motocross 2020

Information från Svemo Motocrossektion angående SM 2020.

Svemo Motocrossektion har de senaste månaderna haft en tät dialog med klubbarna som skulle arrangera tävlingar under augusti-september. Under rådande förhållanden känner klubbarna en stor osäkerhet med ett sådant stort arrangemang där ekonomi, tillstånd och funktionärer är de faktorer som påverkat deras beslut. Klubbarna har haft medlemsmöte där frågan har diskuterats och de har beslutat ställa in sina deltävlingar.

Under veckan har Helsingborg, Kristianstad, Vimmerby beslutat ställa in MXSM. Orion har ställt in Lag SM och J-SM. Svemo MX-sektion har full respekt för besluten och hoppas klubbarna är med 2021.

Sektionen har i dagsläget kontakt med några nya arrangörer som är intresserade av att genomföra några tävlingar, Sprint SM 1/8 och 2 arrangörer till MXSM under augusti-september. Inget är i dagsläget klart då det är flera omständigheter som påverkar besluten.

När det gäller U-SM är planen att börja enligt kalendern, Göta MS i augusti och Varberg 19/9, ev blir det en ytterligare en arrangör på U-SM. 

Finns det några klubbar som är intresserade av någon mästerskapstävling i höst är det bara att höra av er till  This is a mailto link. Trots semestertider försöker vi komma vidare och göra det bästa av situationen!

Svemo MX/Tommy Allansson