Hem / Nyheter / Motocross / Sverige Cup och USM 125 U17

Sverige Cup och USM 125 U17

Härlig premiär i Kristianstad

Äntligen blev det premiär för Sverigecupen och USM 125-U17 på klassiska Ripabanan hos SMK Kristianstad. I ett underbart sommarväder kördes det fyra spännande heat i en välorganiserad tävling. Den 33-årige Eksjöföraren Robin Ember blev totalsegrare i Sverigecupen på sin 450 Yamaha och totalvinnaren i 125 blev Vissefjärda CKs August Frisk.

Det kom att bli spännande och ovisst i 125-U17 med en hel del vurpor även bland toppförarna. Första heatet började med att Hökensås MCKs Nike Korsbeck ryckte till sig ledningen och drog iväg i ett härligt tempo, men sedan följde några vurpor och han slutade som tia. Uppsala MKs Laban Alm tog över, tätt följd av Frisk. Mot slutet vurpade Frisk och andraplatsen togs av MK Tranans Linus Persson före Frisk, SMK Värnamos Hugo Forsgren och Huskvarna MKs Oskar Lindskog.

I andra heatet var det Laban som tog starten före Frisk, Forsgren och Korsbeck, men i en klar ledning vurpade Alm och Frisk kunde ta över. Efter ytterligare en vurpa slutade Alm fyra, samtidigt som Frisk vann före Forsgren och Korsbeck. Därmed blev Frisk totalsegrare på 45 poäng före Alm på 43, Forsgren slutade trea före Korsbeck, Degerfors MKs Alfons Lindström och Upplands Väsby MKs Sebastian Johansson.

August Frisk

I Sverigecupen, som i år körs som Open, var det Hökensås MKs Marcus Spetz som gjorde en fenomenal start och fullständigt flög i från de övriga. Men sakta och säkert kom Robin Ember allt närmare och kunde gå förbi, även Finspångsföraren Joakim Hillström och Getinge MKs William Davidsson tog sig förbi Spetz medan Folkare MKs Gustav Johansson gick in som femma.

I andra heatet var det Tibro MKs Fredrik Nylund som tog starten före Spetz och Ember, men Spetz tog över på första varvet före Ember. Femma på första varvet var Nynäshamns Sebastian Berglund, som imponerande körde om de övriga och tog en klar seger. Tyvärr tvingades ”Sebbe” bryta första heatet efter en kollision och slutade därmed först som totalnia.

En trött Ember kämpade sig dock i mål som tvåa före Anderslövs MKs Pontus Håkansson, Davidsson och Spetz. Slutresultatet blev att Ember vann på 47 poäng före Davidsson på 38, tredjeplatsen gick till Spetz följd av Hillström, Johansson och Håkansson. Som enda tjej kvalade Ida Djärf Björklund in till finalerna och blev 25a respektive 29a bland de 40 startande.
 

1) August Frisk vann premiären i 125-U17, efter att ha blivit trea i första heatet och vunnit det andra.

2) Den 33-årige Robin Ember totalsegrare i premiären av Sverigecupen.

3) Prispallen i 125-U17 med segraren August Frisk omgiven av tvåan Laban Alm till vänster och trean Hugo Forsgren till höger.

4) Topptrion i Sverigecupen med vinnaren Robin Ember omgiven av tvåan William Davidsson till vänster och trean Marcus Spetz till höger. Skribent och foto: Jonas Hagren

Robin Ember