Hem / Nyheter / Motocross / Lag-VM 2019 "Motocross of Nations"

Lag-VM 2019 "Motocross of Nations"

Team Sweden körde till sig en 14:e plats i den tungkörda sanden i Assen.

Team Sweden började VM-helgen med att i lördagens kval köra till sig en 11:e plats. Filip Bengtsson inledde kvalet med en 7:e plats i MXGP-klassen. Detta följdes upp med en 9:e plats i MX2-klassen av Alvin Östlund, som fick köra utan glasögon de sista varven. I Open-klassen körde Anton Gole in på en 15:e plats efter två vurpor och Sverige var därmed klara för A-final på söndagen.


(KadestamsPhoto)

Race Magazines sammandrag från lördagen.

Under söndagen var Östlund och Bengtsson först ut i heat 1. De körde in på 14:e respektive 16:e plats och placerade laget på en 6:e placering efter första heatet. Kort därefter var det dags Östlund igen i andra heatet men nu tillsammans med Gole. Östlund följde upp sin placering från första heatet med en 16:e plats och Gole körde in på en 23:e placering, vilket placerade laget på en 8:e plats. Den i förväg uttalade målsättningen för helgen var topp 8 och inför sista heatet, med Bengtsson och Gole, var laget i bra position för att klara helgens målsättning.


(KadestamsPhoto)

Sista heatet blev dessvärre tungkört mot slutet för Team Sweden. Bengtsson tvingades bryta heatet och Gole körde in på en 22:a placering efter att ha fått problem med motorcykeln bara två kurvor innan mål. Detta placerade tillslut Team Sweden på en 14:e plats i slutresultatet. Resultatlänk från Lag-VM hittar du längst ner på sidan.  


(KadestamsPhoto)

Race Magazines sammandrag från söndagen.

Filmer från torsdag och fredag hittar du här.

Resultat från Lag-VM.