Hem / Nyheter / Motocross / Statustävlingar Motocross 2021

Statustävlingar Motocross 2021

Förtydligande och information om kommande deltävlingar

I spåren av pandemin/covid-19 har förändringar löpande skett av tävlingskalender och tävlingsupplägget för flera av årets planerade statustävlingar i Motocross. Motocrossektionen vill här förtydliga några frågor och informera om förändringar för kommande statustävlingar.

MXSM (SM, MX1/MX2/MX-Women)
Under året har 4st SM-deltävlingar genomförts och deltävling 5-6 genomförs nästa helg i Tibro.
MXSM-deltävlingen i Ulricehamn är inställd och rycktet om att MXSM-serien skulle vara avslutad efter Tibro är felaktigt. Ambitionen är att även genomföra de deltävlingar som är planerade till Helsingborg, Kristianstad, Vimmerby under sommaren/hösten. Detaljer om upplägget för dessa tävlingar, påvekars av vilka restriketion som gäller just när tävlingar ska genomföras, se därför tävlingens tilläggsregler för detaljer och information om upplägget.
Den planerade SM-deltävlingar för MX-Women i Vristad den 19-20 juni är inställd. Detta med anledning av att flera deltävlingar redan genomförs i klassen. Istället ger detta plats att i Vrigstad kunna genomföra årets första deltävlingar för Junior-SM J19 och Ungdoms-SM 125 U17.


SMK Kristianstad
(Sverige Cup - Open / USM 125 U17)

Tät dialog har förts med SMK Kristianstad som idag meddelat att man fått klartecken av lokala myndigheter att kunna genomföra årets första deltävling i Sverige Cup och USM 125 U17, Söndagen den 13 juni. Ett intensitvt arbete pågår nu för att få fram tilläggsregler och anmälan kommer att öppna i TA de närmaste dagarna.


Vrigstad MK
(USM, JSM, Svemo Cup, Race Magazine Cup)
Tävlingen genomförs som planerat den 19-20 juni.
Tidigare planerad deltävling JSM Open/ SM MX-Women är inställd och tävlingen är istället komletterad med Junior-SM MX2 och USM 125 U17. Ett intensitvt arbete pågår nu för att få fram tilläggsregler och anmälan kommer att öppna i TA de närmaste dagarna. Tävlingen kommer att genomföras med följande upplägg:

Lördag: Svemo Cup 85 Girls, 85 U Rookie, Race Magazine Cup
Söndag: USM 85, 125 U SM, MX2 J19 Övriga statustävlingar genomförs som planerat tills något annat meddelas via svemo.se.
Följ den här länken för att se en komplett kalender över samtliga statustävlingar i Motocross 2021