Hem / Nyheter / Roadracing / Roadracing-SM i Linköping inställt

Roadracing-SM i Linköping inställt

Linköping MS har efter mycket övervägande beslutat att ställa in SM-deltävlingen i roadracing som skulle körts den 19-20 juni 2021.

Trots att det syns en ljusning i tunneln nationellt i och med pågående vaccinering, minskat tryck på sjukvården och restriktioner som lättas upp.
Lokalt i Östergötland har vi tyvärr fortfarande en ej kontrollerad spridning samt hårt tryck på sjukvården och merparten av våra funktionärer är inte vaccinerade, allt detta gör att vi känner att vi måste ta vårt samhällsansvar och därmed ställa in tävlingen. Vi undersöker möjligheterna att få till en ersättningstävling under hösten, detta får vi återkomma om.

/Alexandra Ringkvist, ordförande roadracingsektionen Linköping MS

 

 

Vi är naturligtvis ledsna för att det inte blir en tävling som planerat, men har full förståelse för situationen i Östergötland.
Regionen har haft ett hårt tryck på sjukvården med Covid-19 under en lång tid och smittspridningen är fortsatt hög.
Regionen har även haft en personlig lock down för alla invånare, under nästan 3 veckor, allt för att få en bättre situation för alla invånarna.
Covid-19 har påverkat oss mycket i år, vi har ju sen tidigare flyttat första SM-tävlingen i maj, även ställt in SEC tävlingen i Mantorp som också skulle körts under maj.
Nu diskuterar vi om det går att få till en ersättningstävling under hösten, för att kunna bibehålla 6 tävlingar av SM 2021 som planerat, och detta får vi återkomma om när vi har ett besked att ge.

/Fredrik Hansson, grenchef Svemo