Hem / Nyheter / Speedway / Protokoll nr 3 gällande regler 2022

Protokoll nr 3 gällande regler 2022

Beslutsprotokoll 3-2021 Svemo Track Racing gäller endast övergripande regler för Elitserien/Bauhausligan 2022 och framåt.

Många regler återgår till hur det var 2019, men även en del nyheter som vi tror kan utveckla ligan på sikt.

Ytterligare justeringar i specialreglementet för våra sporter kommer att ske framöver och presenteras via beslutsprokoll eller direkt i specialreglementet.  

  • Under en längre tid har vi haft en process och ett bra samarbete med ESS som tagit oss fram till dessa regler som ska gälla för Bauhausligan 2022 och framåt och vi ser med tillförsikt fram mot kommande säsong och hoppas vi ska kunna skapa ett ännu större intresse för vår sport på längre sikt tillsamman, säger Svemo Track Racings Grenchef Mikael Karlsson. 
  • ESS har haft ett intensivt och bra samarbete med förbundet under hösten och vi har nu landat i ett regelverk som vi tillsammans tror på. Det handlar i huvudsak om att balansera de sportsliga och kommersiella intressena på bästa sätt utifrån hur situationen ser ut idag och den verklighet vi har att förhålla oss till. Vi tror att reglerna, kompletterade med vissa överenskommelser inom ESS är det bästa för svensk speedway just nu och ser fram emot en pandemifri säsong 2022”, säger Mikael Holmstrand, ordförande i elitklubbarnas organisation ESS. 

För mer information kontakta:

Mikael Karlsson
Tel: 011-23 10 88
Mail: This is a mailto link

Beslutsprotokoll 3-2021 (pdf)