Hem / Nyheter / Speedway / Regelförändringar inför starten av Bauhausligan

Regelförändringar inför starten av Bauhausligan

Efter önskemål från ESS klubbarna så har vi tillsammans kommit fram till tre regelförändringar gällande transferkort och storlek på trupperna. Detta med anledning av rådande pandemi och de restriktioner som gäller.

Regelförändringarna är följande:

  1. Utöka transferkort från fyra till fem för säsongen 2021.
  2. Utöka trupperna från åtta till nio förare med snitt över 0,500.
    Detta ska ske senast 15/6–2021 till Svemo med starttillstånd och ligalicens.
    Sedan är möjligheten förbrukad.
  3. Stoppdatum för användning av transferkort sätts till 31/7–2021. Tidigare var det 75% av matcherna, men detta passar bättre med årets förändrade serieupplägg.

Det kan tyckas sent med regelförändringar, men regelboken är inte anpassat för ännu en säsong med mycket restriktioner och då måste vi förhålla oss till det på bästa sätt, säger Svemos Track Racing Grenchef Mikael Karlsson. Med dessa justeringar i reglerna så hoppas vi skapa arbetsro i klubbarna under säsongen och det är viktigt att vi hjälps åt för att skapa en bra produkt, fortsätter Mikael.

Vi är glada över att ha fått bra respons och förståelse från Svemo inför klubbarnas behov av ökad flexibilitet. Det är uppenbart att vi kommer ha en starkt Coronapåverkad säsong även i år och med större trupper och transfermöjligheter ökar chansen till en sportsligt rättvis och underhållande liga, säger Mikael Holmstrand, ordförande i klubbarnas ligaorganisation ESS. ”

För mer info och frågor:

Mikael Karlsson

011-23 10 88

This is a mailto link