Hem / Nyheter / Speedway / Sveriges 2020 FIM Speedway Grand Prix-tävlingar inställda

Sveriges 2020 FIM Speedway Grand Prix-tävlingar inställda

På grund av pågående COVID-19 pandemi och de publikrestriktioner som gäller i Sverige beklagar vi att vi tyvärr måste meddela att 2020 års Norrbil Swedish FIM Speedway Grand Prix och 2020 Scandinavian FIM Speedway Grand Prix ställs in.

Evenemangen var planerade att äga rum på Hallstaviks Credentia Arena den 25 juli respektive Målillas Skrotfrag Arena den 15 augusti.

Beslutet har fattats efter noggrant övervägande och i samråd mellan FIM, BSI Speedway, Svemo och de lokala arrangörerna och myndigheter. Det är fortfarande hälsan och säkerheten för supportrar, förare/mekaniker och all övrig personal som har högsta prioritet.

"COVID-19 har haft en betydande inverkan på 2020 års planerade tävlingsschema och vi är mycket besvikna över att inte kunna återvända till Sverige i år.

Vi är fast beslutna att arrangera ett VM 2020 och kröna en världsmästare i oktober. Vi har ett nära samarbete med FIM om en beredskapsplan för att säkerställa att minst åtta Grand Prix tävlingar körs 2020, och mer detaljer om detta kommer att publiceras de kommande veckorna.

Under tiden tackar vi våra fans för deras fortsatta tålamod och stöd, och vi ser fram emot att återvända till Sverige inom en snar framtid." säger Paul Bellamy, VD för Motorsports, IMG.