Hem / Nyheter / Vattensporterna / Platser kvar på KMKs årliga förarkurs för racerbåtar

Platser kvar på KMK:Rs årliga förarkurs

Det här är en kurs för dig som vill lära dig köra racerbåt och börja tävla. Efter kursen har man behörighet att söka licens för att tävla i rundbaneklassen GT15.

Med topphastighet på nära 35 knop i en 3,5 meter lång båt blir det mycket men säker racing för liten kostnad. För att få gå kursen måste man vara minst 10 år.


Kursen är uppdelad i två delar under två dagar. I den inledande teoretiska delen går vi igenom regler, tävlingsorganisation, säkerhets- och miljökrav. I den andra praktiska delen får man lära sig att köra och hantera en racerbåt på en tävlingsbana. De praktiska momenten sker i båtar som tillhandahålls vid kurstillfället, om man inte har egen tävlingsbåt. Säkerheten är lika hög som vid tävling. Har du tur så dyker någon världsmästare upp och hjälper till, klubben har flera som också började sin bana med klubbens förarkurs.


Den teoretiska delen hålls på lördagen och den praktiska delen söndagen den vid Eriksöbadet i Vaxholm. I kursavgiften ingår lunch, bensin och kostnader för lånebåt. Kursdeltagare som inte är myndig måste anmälas av målsman.


Att köra racerbåt behöver inte vara dyrt. Klubben har ett antal tävlingsbåtar som utlånas gratis till nya medlemmar som vill börja tävla. Förutsättningen är att de kör för KMK:R och sköter om båtar och motorer.


Intresseanmälan sker bäst genom att sända in nedanstående uppgifter via e-post till: This is a mailto link.

Namn förare
E-post förare
Personnr förare
Namn målsman
E-post målsman
Tel målsman
Adress målsman

Foto: KMKR