Hem / Nyheter / Vattensporterna / Stora svenska framgångar i Aquabike Grand Prix of Italy på Sardinien och VM runda 1!

Stora svenska framgångar i Aquabike Grand Prix of Italy på Sardinien och VM runda 1!

Äntligen börjar VM-serien igen efter 18 månader uppehåll. Och vilken start det blev för Sverige!

En som inte vilat under pandemin var Jonna Borgström som vann Ski ladies GP1 med två heatsegrar som hon ledde från start till mål och en 2:a plats i sista heatet. Välförtjänt seger för Jonna.

 

Emma-Nellie Örtendahl krockade olyckligt och tappade placeringar sista heatet, fullföljde ändå men senare till sjukhuset för att röntga arm och höft. Senaste vi hört är att inget brutet och att hon är på väg hem. Blev ändå 3:a totalt med heatplaceringar 3-2-6.

Janina Johansson kämpade tappert i den grova sjön och fick till slut 7:e plats totalt. Sofie Borgström körde inte pga sin skada i armen men hon hoppas och tror hon kan köra om 2 månader i Kuwait.

Skall nämnas att Olbia här på Sardinien i Italien är en av de tuffaste vatten som går att köra på, med kajkanter runtom och frisk vind då är det gropigt och oförutsägbart och det sker mycket ute på vattnet.

 

Samuel Johansson stod för helgens andra bravur, i Runabout GP1. Mycket säker körning och nu med en maskin som fungerade bra med Samuel så blev han 2:a totalt bland dessa stora namn i denna klass. Johan Johansson körde även i samma klass och slutade som 8:a av 21 startande.

 

Förutom att VM-serien började för GP1 klasserna så kördes här även VM för andra klasser.

Linus Lindberg körde sitt första VM i runabout GP2 och även om resultatet inte visar körningen så skall han vara stolt och minnas heat nr 2: startar på 11 plats och kör upp sig till 3:e! Denna typ av uppkörning har Linus visat tidigare i år i Europa. Totalt slutade han som 6:a.

 

Felix Helgesson även han på sitt första VM i Ski GP3. Hans helg började inte bra då flyget var bokat via London och där gällde inte covid pass och fullvaccinering utan där krävdes också negativt test. Ståendes incheckad på flygplatsen fick han boka ny biljett. De kan intyga att det inte är lätt att resa idag…

Tävlingen var han inte heller riktigt nöjd med då han kvalade som 9:a med rep i impellern. Körde ändå upp sig i varje heat. Heatplaceringar 8-7-5. Han var ändå nöjd med helgen som helhet och har lärt sig mycket. Tex flying start som många andra redan kört med vilket är lite speciellt.

 

Nu blir det andra VM-deltävlingen i Kuwait i mitten av november och sedan Sharjah i december för GP1 klasserna.

Bra start på VM för Sverige.