Hem / Nyheter / Vattensporterna / VM-guld till Jonna Borgström och Emma-Nellie Örtendahl

VM-guld till Jonna Borgström och Emma-Nellie Örtendahl

Två svenska Världsmästare efter sista VM-rundan i aquabike i Kuwait!

Efter sju års kämpande, en överarmsskada i december 2017 och en pandemi kommer Jonna tillbaka starkare än någonsin och kör hem VM-guldet i Ski Ladies GP! Årets säsong bestod av två VM-deltävlingar, en på Sardinien, Italien där Jonna vann genom två heatsegrar och en andra plats i sista heatet. Inför den andra deltävlingen i Kuwait visste Jonna vad som krävdes för att ta hem titeln, det var också det som var målet inför racet och hon lyckades! Till aquabike.net säger Jonna inför sista heatet “Jag är glad hur det slutade. När sista heatet startade ville jag inte pusha det utan bara passera mållinjen".

Emma-Nellie Örtendahl, som är inte bara klubbkamrat till Jonna utan även tidigare världsmästare och en av de största konkurrenterna till Jonna, gjorde svenskan sällskap på prispallen. Janina Johansson slutade på en sjunde plats och Sofie Borgström som har en skadad handled har inte kunnat köra hem några poäng denna säsong. 

VM-guld parallell slalom Emma-Nellie Örtendahl Kuwait november 2021.jpgJasmiin Ypraus (EST), Emma-Nellie Örtendahl (SWE) & Benedicte Drange (NOR)

Förutom ett VM-silver försvarade Emma-Nellie VM-guldet i parallell slalom i Ski Ladies GP1 och detta är hennes åttone (!) UIM World Title.


VM-silver Samuel Johansson Runabout GP1, Kuwait november 2021.jpgSamuel Johansson (SWE), Marcus Jørgensen (DEN) & Rasmus Koch Hansen (DEN)

Samuel Johansson åkte till Kuwait på en andra plats i tabellen med hopp om att köra om guldet. Dessvärre satte tekniska problem stopp för det. Samuel slutade istället precis utanför prispallen i Runabout GP1. Det positiva för Samuels helg i Kuwait var Parallell slalomen där han slutade på en andra plats och tog hem VM-silvert efter en tuff fight med Marcus Jørgensen.