Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Felix Helgeson tilldelas Elitidrottsstipendium 2022 - 2023

Felix Helgeson tilldelas Elitidrottsstipendium 2022 - 2023

Aquabike-föraren får ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottstipendium!

21-åriga Felix Helgeson, hemmahörande i Lidköping och tävlande för Jetsport Club Lidköping, har bland nära 400 ansökningar, av Riksidrottsförbundet tilldelats ett Elitidrottsstipendium. Detta tack vare sina resultat, hans elitsatsning inom aquabike och sin höga ambitionsnivå som han kombinerar med sina studier om Skydd mot olyckor i Kramfors. Felix är i år den enda personen inom motorsporten som tilldelas Elitidrottsstipendiet. 

Svemo vill härmed gratulera Felix och uppmärksamma att han har fått detta viktiga och ärofyllda stipendium och passa på att önska honom lycka till i kommande satsning!

Fakta om Felix

Felix debuterade på den internationella tävlingsarenan 2017 och har gett regerande mästare rejäla fighter. 2018 tog Felix ett EM-brons i Ski GP3. På hemmaplan har han tagit flertalet SM-placeringar i båda klasserna Ski GP1 och Ski GP3, med SM-guld i Ski GP3 de senaste tre säsongerna. Felix har även placerat sig i toppen på de nordiska mästerskapen i båda klasserna, senast ett NM-brons i Ski GP3 i Stenungsund 2022.

Om RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2022-2023

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Syftet med stipendiet är att kunna ge bättre förutsättningar för utövare så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Samtidigt som de vill ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet.

Inför 2022-2023 ansökte 373 idrottare för 56 olika specialidrottsförbund och 50 stipendier delas ut till idrottare från 32 olika specialidrottsförbund och 38 idrotter.



För mer information om Elitidrottstipendiet, besök www.rf.se >>

photos_123_3_aquabike-grand-prix-of-italy-A77I0416.jpg

Felix Helgeson. Foto: Simon Palfrader