Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Kjell Ericsson har avlidit efter en tids sjukdom

Kjell Ericsson har avlidit efter en tids sjukdom

Kjell har haft en lång och aktiv ledargärning inom Svensk Motorcykel- och Snöskotersport. Från klubbnivå till distrikt, kommittéer och även som internationell delegat.

De senaste tio åren har han varit en aktiv medlem i Svemos miljökommitté och en stor del av den tiden samtidigt varit ledamot i FIM Environmental Comission där han in i det sista var engagerad.

Kjell var en positiv och kunnig ledare som under sin tid som ledamot i både Svemos och FIM:s miljökommittéer hela tiden hade båda fötterna stadigt förankrade i verkligheten på klubbnivå. En mycket viktig egenskap hos en ledare som arbetar på ett mera övergripande plan. Det handlar om en livsgärning som inte låter sig beskrivas i detaljer men vid dödsbudet hörde en av miljökommitténs ledamöter av sig med en kort text som mycket bra fångar vår bild av Kjell.

  • ”Oj så tungt! Så fantastiskt fin och snäll man som spred så mycket glädje i Miljökommittén. Kjell ringde ofta mig när han hittat något som behövde korrigeras i en text, men han lade alltid fram det på ett så sympatiskt sätt och det var alltid nära till skratt.” 

Kjell kommer att saknas för många av oss inom Svemo som har haft glädjen att få jobba tillsammans med honom.

Allas våra tankar går naturligtvis i första hand till familj och närstående.

Per Westling

Generalsekreterare

Svemo