Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Svemo byter namn

Svemo byter namn

I decennier har Svemo hetat Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet. Nu har Svemo gått in i en ny tid och kommer från och med Förbundsmötet 2020-10-10 heta Svemo, Svenska Motorsportförbundet.

Namnbytet beslutades av Svemos Förbundsmöte som med det beslutet öppnade för möjligheten att ansluta andra mindre motorrelaterade förbund, aktuellt just nu är Svenska Racerbåtsförbundet (SVERA). Men Svenska motorcykel-, racerbåt- och snöskoterförbundet blev ett för långt namn därför föreslogs en stadgejustering med nytt namnförslag som sedan godkändes. Därav fick Svemo namnet Svenska Motorsportförbundet. Namnet är godkänd av övriga motorförbund inom Riksidrottsförbundet (RF) och även av RF. Vid styrelsemötet, direkt efter Förbundsmötet, beslutade därför styrelsen att påbörja en process för att ansluta SVERA och racerbåtarna till Svemo.

- Detta är väldigt glädjande och det känns väldigt roligt att vi nu breddat Svemos verksamhet ännu mer, berättar Per Westling Svemos Generalsekreterare.

Vad innebär detta?
Nu kommer Svemo genomgå en inventering för namn- och loggabyte. Arbetet i sig kommer ta ganska lång tid då det finns många områden där namnet måste ändras.

Vad kan klubbarna göra?
Även klubbar kan genomgå en inventering och byta till det nya namnet på hemsidor, trycksaker och annat material där text och logga ingår.

Var kan man hitta den nya loggan?
Den nya loggan finner man på Svemos hemsida i länken nedan
Till loggan>>

Om man har tryckta produkter med det gamla namnet, vad ska man göra med detta?
Tryck inga nya produkter p.g.a. namnbytet, använd istället det material som redan är tryckt. Ska ni ändå trycka nya produkter då kan ni använda det nya materialet.