Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Anja Rauch slutar sin anställning på Svemo

Anja Rauch slutar sin anställning på Svemo

På fredag 11/12 gör Anja sin sista arbetsdag på Svemos kansli i Norrköping- Efter dryga åtta år på förbundet har Anja efter att ha deltids pluggat ett år valt att testa nya utmaningar på ett nytt jobb.

Anja har, som så många andra på Svemo, haft en mängd skiftande arbetsuppgifter. Hon började som idrottskoordinator, en roll där hon snabbt blev uppskattad av sektionsledare och personal för ordning och effektivitet. Efter hand tillkom nya arbetsuppgifter och de senaste åren har hon med framgång arbetat som projektledare där framförallt det viktiga säkerhetsarbetet stått i fokus.

Säkerhetsarbetet har, med Anja vid rodret, strukturerats om, växt och utvecklats på ett för våra verksamheter mycket bra sätt. Nya initiativ när det gäller skadeförebyggande arbete, krishantering och återstart efter skada har givit tydliga och mätbara effekter som kan ses i skadestatistiken som under de senaste åren sjunkit betydligt. Under Anjas tid tog Svemo också initiativet till ett nytt internationellt forum med fokus på att förbättra säkerhetsarbetet inom motocross. Ett stort antal länders motocrossansvariga samlades 2018 och 2019 i Stockholm för utbyte av kunskap och erfarenheter. Detta ”Motocross Safety Meeting” var ett nytt initiativ och har blivit mycket uppskattat. Vi hoppas naturligtvis att nu något annat land tar över stafettpinnen. I detta arbete har Anja haft en central och ledande roll.

Vi kommer naturligtvis att sakna Anja men hoppas samtidigt att hon nu hamnar på en plats där hon kan utvecklas på nya sätt och bli lika uppskattad som hon varit på Svemo.

Lycka till Anja!