Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Emilia Olsson blir Svemos Föreningskoordinator

Emilia Olsson blir Svemos Föreningskoordinator

Nu är det klart att Emilia blir den som axla rollen som Svemos föreningskoordinator.

Bakgrund
Svemos styrelse och kansli har sett att det finns ett behov av en föreningskoordinator på förbundet. En ny tjänst som ska fungera som en enkel och nära kontakt för föreningar och distrikt både genom digitala och fysiska träffar och som även innefattar stödjande arbete från kansliet till våra föreningar.

Vad innebär din tjänst Emilia?
- Tjänsten som föreningskoordinator är fortfarande under utveckling och kommer nog att vara det ett tag framöver. Jag kommer göra ett försök att, i rollen som länk mellan föreningar, distrikt och Svemos kansli/styrelse, undersöka vilka möjligheter det finns för att stärka och förbättra våra relationer inom förbundet, berättar Emilia och fortsätter. 

- Du kan höra av dig till mig ifall ni stöter på problem eller har frågor som rör er verksamhet och inte vet vem ni ska vända er till. Det är även min uppgift att ta emot nya föreningsansökningar samt hjälpa er som av olika anledningar har trassel med organisationen.

- Framöver önskar jag även få veta mer om de svårigheter ni som föreningar ser idag, men även vilka möjligheter som ni tagit vara på. Förhoppningen är att kunna dela med mig av era utmaningar och erbjuda en plattform där ni också kan se hur andra föreningar valt att lösa sina vardagliga problem.

Vad kommer du inledningsvis göra?

- Inledningsvis kommer jag sätta mig djupare in i de vanligaste administrativa verktygen vi har för att på bästa sätt kunna stötta våra föreningar. Bland annat Svemo TA, Idrottonline och Utbildningsplattformen för att nämna några. Jag kommer att undersöka vilka möjligheter och hjälpmedel som finns tillgängliga för er som förening eller distrikt, vart ni kan hitta ekonomiska bidrag för olika satsningar samtidigt som jag kommer finnas tillgänglig för frågor som rör den vardagliga verksamheten. Kan jag inte vara behjälplig vill jag gärna ändå försöka hjälpa er genom att lotsa er vidare till någon som vet mer än vad jag gör.

Vem har tagit över dina tidigare uppdrag inom Svemo?
- Mina tidigare uppdrag som bland annat koordinator för snöskoter har överlämnats till Philip Lundh som även arbetar som koordinator för motocross.
Ni når honom på 011-23 10 90 eller via mail This is a mailto link

Hur kommer jag i kontakt med dig?
- Du kan kontakta mig via mail på This is a mailto link eller på 011-23 10 99.

Svemo önskar Emilia stort lycka till i det nya uppdraget!