Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Eva-Lotte lämnar Svemo styrelse

Eva-Lotte lämnar Svemo styrelse

Ledamot i Svemo styrelse, Eva-Lotte Gustafsson, väljer nu att lämna sitt uppdrag.

Eva-Lotte blev invald i Svemo styrelse under förbundsmötet den 2 april i år. I styrelsen har hon haft trial, motocross, utbildningskommittén och projektstöd för föreningar som sina ansvarsområden. Nu väljer hon att frånsäga sig sitt uppdrag för att kunna spendera mer tid på familjen och sitt ordinarie arbete.

Berätta varför du väljer att lämna ditt uppdrag i Svemo styrelse?

Jag känner att tiden inte räcker till och då gör jag inte ett bra jobb. Det känns inte rättvist mot er, förbundet eller mig själv. Jag kan inte lägga ner den tid jag behöver för att uppdraget ska kännas meningsfullt. Det blir varken hackat eller malet som vi säger i Norrland.

Upplägget på styrelsemötena är en del i beslutet. Vi träffas fysiskt en gång i månad och då går det åt så mycket tid för mig att åka runt halva sverige för att ta mig till mötet. Förberedelserna inför mötet tar oxå mycket tid och engagemang.

Hur känns det att ha tagit det beslutet?

Det känns bra, som en nystart för mig och mina nära och kära.

Hur har du upplevt din tid i styrelsen?

Tiden i styrelsen har varit bra, jag har känt mig välkommen och blivit väl omhändertagen. Ni i styrelsen och kansli gör ett fantastiskt och ovärderligt jobb för sporten. Fortsätt med det!

Är det något speciellt du ska göra nu i stället?

I dagsläget har jag en chefstjänst som rektor där jag leder och fördelar arbetet. Arbetsbelastningen är stor och krävande på många olika sätt och jag ser ingen lättning framöver heller. Min sambo har egen firma som jag hjälper med administrativa insatser, detta tar också tid. Jag värderar min fritid med mina barn och barnbarn högt och nu känner jag att tiden äts upp och jag hinner inte umgås med dom som jag önskar.

Är det något mer du vill säga?

Tack för förtroendet och jag hoppas att ni hittar en ersättare snabbt för mig. Kram från Eva-Lotte!


Svemo har full förståelse för Eva-Lottes beslut att prioritera sin tid annorlunda och skapa mer tid för sin familj. Hon har varit en uppskattad ledamot i styrelsen och det är självklart tråkigt att se henne gå. Vi hoppas att Eva-Lotte vill fortsätta vara en del av Svemo även om hon inte är kvar i styrelsen. Svemo tackar Eva-Lotte för sitt engagemang i Svemo styrelse under året och önskar henne ett stort lycka till framöver!

Styrelsen kommer till nästa möte att diskutera hur de ska hantera den vakanta platsen. 

/Robert Svensson, ordförande Svemo styrelse