Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Förtydligande angående Tävlingsverksamheten

Förtydligande angående Tävlingsverksamheten

Under onsdagen 31/3 hade styrelsen ett extrainsatt styrelsemöte för att diskutera eventuella justeringar i besluten om tävlingsförbudet och möjligheten att ansöka om undantag från förbudet.

Styrelsen beslutade att inte justera besluten. Till beslutet (PDF)

Anja Claesson, ledamot i styrelsen, reserverade sig mot beslutet.

Med anledning av styrelsens diskussion och beslut vill vi gå ut med ett förtydligande i hur tävlingsverksamheten inom Svemo hanteras.


All tävlingsverksamhet i samtliga grenar ska ställas in i samtliga regioner/distrikt som har skärpta restriktioner i sin pandemi-bekämpning. Beslutet fattades 24/11 och gäller tillsvidare. Länk till beslutet (PDF)

Styrelsen beslutade den 15/12 att det ska finnas möjlighet till undantag om tydliga och uppdaterade Riktlinjer och Riskanalys finns som beskriver hur tävlingen ska genomföras. (Underlag för detta hittar ni i länken nedan). Det finns alltså möjlighet att söka undantag för vissa tävlingar/sporter just nu. Om någon arrangör är intresserad av detta så ska ni kontakta kansliet/grenens koordinator som bereder frågan och överlämnar den till sektionen/grenchefen för beslut om undantag eller inte. Beslutet gäller tills vidare. Länk till beslutet  (PDF)
Länk till Riktlinjer och Riskanalys (ny sida)

Det går inte att söka undantag från det generella tävlingsförbudet för tävlingsklasser som arrangeras direkt för barn/unga och juniorer. Tävlingsklasser som arrangeras för seniorer kan fortsatt söka undantag från tävlingsförbudet, även om juniorer och unga deltar. Beslutet gäller tills vidare och går att läsa här Till beslutet (PDF)

Besök gärna denna länk för att få mer information om hur träning, möten, ekonomi med mera berörs av coronasituationen. Länk till coronasidan (ny sida)