Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Håkan Leeman blir ledamot i FIM

Håkan Leeman blir ledamot i FIM

Lördagen 30/1 valdes Svemos styrelseordförande Håkan Leeman in i FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme, d v s Internationella Motorcykelförbundet) styrelse som ny ledamot.

Hur känns det?
- Det känns stort, hedrande och såklart roligt, berättar Håkan och fortsätter. Detta är otroligt spännande och det känns som en chans att få möjlighet att påverka den internationella rörelsen i fyra år. Jag måste även tillägga att det är lite pirrigt, att gå från nationell nivå som beslutsfattare till hela världen, en roll med mycket ansvar och utmaningar.

Varför kandiderade du in till FIMs styrelse?
- Jag känner att Svemo har kommit väldigt långt i sin utveckling och att det finns så mycket av den erfarenheten jag kan ta med mig internationellt. Åren i Svemo har skapat förutsättningar för att jag ska kunna göra ett bra jobb i FIM. Sedan är det givetvis så att jag drivs av, och gillar, utmaningar.

Vad kommer du ha för ansvarsområden?
- Jag kommer att jobba med övergripande organisationsfrågor, kommersiella frågor och försäkringar framför allt. Sedan hoppas jag givetvis att jag kan bidra i utvecklingen av digitala möjligheter för framtiden.

Vad kommer detta innebära för Svemo?
- Vi blir ett av få förbund som har möjligheten att påverka sporten på den allra högsta nivån, mycket tack vare Svemos utveckling och framsteg. Det vi lyft fram i Svemo inom digitalisering, säkerhet och utbildning är sånt vi kan jobba med och ta lärdom av internationellt. Vilket såklart även gör att Svemo kan dra nytta av detta.

Kommer du sitta kvar i posten som Svemos ordförande?
- Jag kommer sitta kvar till april 2022 och fullfölja mitt uppdrag, avslutar Håkan.

Svemo gratulerar Håkan så mycket till detta uppdrag och önskar lycka till inför kommande fyra år i FIMs styrelse!