Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Lena Bleckman går i pension

Lena Bleckman går i pension

En sanning med modifikation, Lena tar ut sin välförtjänta sommarsemester och först därefter går hon i pension.

Lena har jobbat på Svemo sedan kansliet flyttades till Norrköping 1983, ett mycket respektabelt antal år. För mig och oss som ”bara” varit med de senaste 10–15 åren är Lena synonym med Utbildnings- och Miljökommitténs frågor.

Och medlemskapsfrågor/klubbregister, klubbarnas inträden och utträden, och fördelning av Idottslyftetspengar till klubbarna, och kontaktväg för våra Distrikt, och framtagande av utbildningsmaterial, och administrativt ansvarig för vårt Motocrossgymnasie i Tibro, och mycket, mycket annat stort och smått, inte minst förberedelser inför Förbundsmöten. Uppräkningen skulle kunna fortsätta.

För mig och alla oss som haft glädjen att jobba med Lena så finns några ledord som kan beskriva henne som arbetskamrat. Ett stort och ärligt socialt engagemang som alltid varit extra värdefullt för den som kommit in som ny på arbetsplatsen. Ett enormt kontaktnät och stor personkännedom. En mycket stark känsla för rättvisa. En utpräglad noggrannhet i planering och förberedelser parat med mycket hög service mot alla de förtroendevalda om hon arbetet med. Lena har, inte minst i kraft av sin mångåriga arbetstid på Svemo, blivit en mycket viktig ”historiebärare” vilket är en central roll i en personalgrupp som ska fungera väl tillsammans. Det har hänt många gånger att man undrat varför det är på ett visst sätt och varför vi gör si eller så, Lena brukar alltid kunna svara på det.

Lägg lite humor och glatt humör till det så blir det en bild av en person och medarbetare vi kommer att sakna mycket och ni inser alla att en rekryteringsannons baserad på ovan beskrivning inte skulle fungera riktigt. Vi avstår därför att rekrytera en ”ny” Lena, det skulle inte funka för det finns bara en.

 

Ett jättestort och varmt tack Lena, vi är många som kommer att sakna dig och dina kunskaper. Vi är nog lika många som samtidigt önskar dig en välförtjänt lång ledighet med många tillfällen till resor.

Per Westling och alla vi andra som jobbar på Svemo

 

 

Rent praktiskt innebär det att Lenas sista arbetsdag, på plats, i huset är fredag 26 juni.

För er som oroligt undrar hur det nu ska gå, så finns det en plan på hur Lenas arbetsuppgifter ska spridas på övriga här i huset, men det tar vi senare som en egen information.