Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Nya riktlinjer för att begränsa den ökande smittspridningen

Nya riktlinjer för att begränsa den ökande smittspridningen

Riktlinjerna gäller mellan 23 december 2021 till 16 januari 2022

De nya restriktionerna som berör idrotten riktar sig i första hand till inomhusidrotter och verksamhet inomhus.

Det gör att Svemos verksamheter i stort sätt kan fortsätta som vanligt - men självklart ska vi göra vårt för att minska smittspridning genom att agera med sunt förnuft och eget ansvar vilket innebär:

  • Undvik alltid trängsel inomhus i klubbstugor och mötesrum.
  • Undvik aktiviteter inomhus där deltagare som inte brukar träffas samlas i samma lokal. (Träningsgrupper som brukar samlas inomhus kan alltså fortsätta med det).
  • Fortsätt att hålla avstånd, vara nogrann med handhygienen och följa de smittbegränsande åtgärder som folkhälsomyndigheten rekomenderar. 
  • Är du som arrangör tveksam till något så kontakta i första hand koordinatorn för grenen eller grenchefen.

Svemos kansli och personal kommer jobba hemifrån till den 31 januari i så stor omfattning som möjligt, så som folkhälsomyndigheten rekomenderar. Det innebär att kansliet kommer att ha låg bemanning på plats. 

Vi vet att det kommer att hållas årsmöten i både distrikt och klubbar vilket innebär att tillresta personer samlas inomhus. Vi kommer därför att komma ut med ytterligare rekommendationer kring detta efter jul och nyårshelgerna. Regeringen har meddelat att man i mitten av januari kommer ut med en ny bedömning av läget, därför avvaktar vi de rekommendationerna.

För verksamhet inomhus i spannet 20-500 deltagare gäller anvisad sittplats eller vaccinationspass och kontroll. Fler än 500 betyder hårdare restriktioner. 

Det är inte någon särskilt trevlig julklapp för någon av oss, men med det sagt hoppas vi på Svemos kansli ändå att ni får en God Jul och ett Gott Nytt År.

 

Per Westling

GS / Svemo