Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Riksidrottsgymnasium för motocross och enduro

Sök Riksidrottsgymnasiet för motocross och enduro

Ska du börja gymnasiet till hösten? Om du kör motocross eller enduro kan du söka till Riksidrottsgymnasiet för motocross och enduro på Aleholm skola.

Aleholm ligger i Sävsjö kommun och har bedrivit RIG för skytte i 10 år. Med start 2022 kommer de även bedriva RIG för motocross och enduro. Om du vill kombinera dina gymnasiestudier och din idrott för att satsa på elitnivå så är det till Aleholm skola du ska söka om du kör motocross eller enduro.

Ansökan är öppen till och med den 1 november och du ansöker genom att fylla i en blankett som finns på Svemos hemsida. Om du är nyfiken på hur det är att studera på Aleholm är du välkommen på skolans öppet hus den 7 oktober.

Den 23 oktober kan du som är intresserad av att söka testa köra enduro- och motocrossbanan i Vrigstad. Det kommer finnas representanter från Svemo och från skolan på plats. Intresseanmälan för att delta görs senast den 10 oktober och vi tar emot max 45 elever med målsman.

Hur du anmäler dig för aktivitetsdagen och schemat för dagen>>  

Viktiga datum: 

Tidslinje RIG (Test 2).png

Vid frågor angående din ansökan, kontakta Jenny Westerin: This is a mailto link, 011-323 06 30

Vid frågor om skolan och program, kontakta studie- och yreksvägledare Katrin Holmberg: This is a mailto link, 0382-153 88

På aleholm.se hittar du mer information om skolans program >>