Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Robert Svensson som ny ordförande i Svemo

Robert Svensson som ny ordförande i Svemo

Vem är Robert Svensson?

Robert har en lång bakgrund i Svemo och började som funktionär i 15-årsåldern. Han har under sitt liv huserat sig i många delar av Svemos verksamheter, bland annat som tävlingsledare, supervisor och sammankallande i endurosektionen. Robert har också själv varit utövare och tävlat i Enduro på VM-nivå. Han är ordförande i FIM Europes endurokommission och ledamot i FIM´s E-bike kommission. Under de senaste tre åren har han varit ledamot i Svemos styrelse och nu kliver han alltså upp på ordförandeposten, något han känner sig mycket ärad över.

Förutom sin breda bakgrund inom förbundet och motorsporten har Robert också drivit eget företag i 32 år med flera anställda och den erfarenheten ser han som fördelaktig för förbundet.

Robert ser fram emot uppdraget och att fästa blicken långt framåt och fatta beslut som är viktiga för framtiden för hela förbundet.

Det finns mycket jag vill göra och jag kommer att ta det i tur och ordning.” säger Robert som ser mycket arbete och flera utmaningar framför sig.

Robert vill i sitt nya uppdrag skapa en närmare kontakt mellan styrelse, kansli och sektioner och att man inom förbundet blir bättre på att arbeta tillsammans. Han har några idéer på hur det ska gå till och säger att tålamod och långsiktighet är viktiga nycklar till framgång. Robert vill också få in fler barn och ungdomar i motorsporten och tror på ett samband mellan en intressant utveckling inom miljöfrågor och till exempel E-Bike, och fler unga utövare. De pågående projekten Svesam, S-12, Elitsatsning och Mitt Svemo är projekt han tror kommer att vara viktiga för förbundet i framtiden och som han vill lägga stort fokus på.

Slutligen önskar Robert att tillsammans med alla engagerade i Svemo kunna fortsätta driva förbundet framåt i en positiv anda. Han avslutar med ett citat som beskriver vad han känner just nu:

”Har man slagit yxan i båten får man ro som fan!”

Nya styrelsen.jpg

Nya styrelsen, från vänster: Åke Knutsson, Lars Pärnebjörk, Eva-Lotte Gustafsson, Ola Hansson, Anja Claesson, Robert Svensson, Ulla Peterson, Jonas Gustafson.

Läs om hela valresultatet här >>