Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Svemo söker en Grenchef Track Racing

Svemo söker en Grenchef Track Racing

Vi har förlängt ansökningstiden för tjänsten som Grenchef inom Track Racing. Sök innan 22/2.

100%

Tillsvidare

Oreglerad arbetstid

Placering: Svemos Kansli i Norrköping

Provanställning 6 månader tillämpas

 

Svenska Motorsportförbundet (Svemo) samlar alla som vill träna och tävla med motorcyklar, snöskotrar och snart även racerbåtar. Förbundet bildades 1935 och är medlem I Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) samt i Riksidrottsförbundet (RF) där Svemo är ett av de största medlemsförbunden. Svemo har idag drygt 160 000 medlemmar, drygt 20 000 licensierade förare och ca: 460 klubbar och har en stadigt växande verksamhet.

Motorsport är en av världens mest spridda sporter och Sverige/Svemo har genom tiderna haft många stora framgångar.

Svemo är inne i en förändringsprocess där vi tar ett kliv framåt och stärker våra interna och externa processer i flera led, vilket också innebär en intern personalrörlighet.

Vår Grenchef för Track Racing går mot nya utmaningar inom Svemo vilket gör att vi nu söker dig som vill anta utmaningen att axla den rollen.

I rollen som Grenchef Track Racing på Svemo ansvarar du för att driva och organisera ett antal motorcykelgrenar såsom Speedway, Isracing, Långbana och Flat Track.

Det är ett operativt och ett strategiskt arbete där administrativa arbetsuppgifter är en stor del. Du kommer att ha en samordnande roll för nämnda grenar och samarbeta med klubbledare i de olika grenarna samt med de organisationer som finns knutna till verksamheterna. Du har också ansvar för Track Racingens budget och landslagsledarna i verksamheterna.

Du kommer att samarbeta med många andra funktioner inom Svemo. Arbete med andra inom kansliet förekommande arbetsuppgifter tillkommer, vilka kan variera utefter verksamhetens krav

Oreglerad arbetstid tillämpas förlagd i första hand till dagtid, kansliets öppettider.

Arbete på kvällar och helger samt resor i tjänsten förekommer.

 

Krav:

Eftergymnasial utbildning såsom idrottsutbildning/idrottsmanagement, samordnare eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Du ska ha minst ett års erfarenhet av en tjänst inom Elitidrott, eller annat som arbetsgivaren finner likvärdigt.

Föreningskunskap är en kompetens du behöver ha i denna roll liksom erfarenheten av att arbeta i organisation som styrs av ideella krafter.

Då tjänsten innefattar internationellt samarbete ska du behärska god engelska och svenska i både tal och skrift.

 

Meriterande:

Dokumenterad projektledarutbildning är önskvärt.

I rollen som Grenchef Track Racing är det meriterande om du har mediavana/ är mediatränad och har arbetat med sponsring och avtal. Det är också önskvärt att du har erfarenheter och goda kunskaper från grenarna inom Track Racingverksamheten.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper:

Vi söker dig som är nyfiken, social och serviceinriktad.

I rollen som Grenchef för Track Racing krävs att du är organiserad, lösningsfokuserad och tålmodig. Du bör ha ett naturligt driv för förbättringsprocesser samt inneha förmågan att motivera andra människor. Ledaregenskaper, förmåga att leda andra men även förmåga att leda sig själv och arbeta självständigt är egenskaper som krävs i denna roll.

Du bör vara innovativ, kunna tänka nytt och bidra till utveckling av verksamheten. För att lyckas som Grenchef bör du ha en god social förmåga.

Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för organisationen kring idrottsföreningar och förbundsarbete. Som Grenchef på Svemo måste du ha en förståelse för ideellt arbete och tycka att det är roligt att samarbeta med de ideella krafterna.

 

Kontakt:

Sportchef: Annika Pettersson, This is a mailto link, 011-231084

Generalsekreterare: Per Westling, This is a mailto link, 011-231094

Verksamhetschef: Cecilia Winterqvist, This is a mailto link, 011-231092

 

Skicka din ansökan till This is a mailto link senast den 15/2-2021 och märk din ansökan med; Grenchef Track Racing, Referensnr: 2021-01

Bifoga CV och ett personligt brev innehållande även varför du är intresserad och vad just du kommer att tillföra till tjänsten. Vi är också intresserade av att veta var du såg annonsen.