Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Tony Olsson blir Svemos nya Koordinator för Projekt och säkerhet

Tony Olsson blir Svemos nya Koordinator för Projekt och säkerhet

Tony har under ca 19 år på olika sätt haft uppdrag inom Svemo, främst inom Track Racing. Nu har han möjligheten att bidra med sin erfarenheter och få utvecklas i en ny roll inom Svemo.

Under vintern har Svemo annonserat ut en ny tjänst där vi söker en person som kan ansvara och samordna projekt- och säkerhetsarbete inom Svemo. Efter noga urval valde man att tillsätta Tony på denna tjänst.

 

Varför valde du att söka denna tjänst?

- Jag har under de senaste 43 åren varit engagerad inom speedwaysporten, först som förare, sedan som ledare som i sin tur ledde till en anställning på Svemo, berättar Tony och fortsätter.

- Jag är väldigt priviligierad och tacksam för att jag har haft möjligheten att få jobba heltid med min ”hobby” även efter min aktiva karriär, det är inte många som får den möjligheten men efter alla dessa år så känner jag att det är dags för en ny utmaning. Så när tjänsten Koordinator Projekt & Säkerhet blev utlyst så kändes det som en spännande utmaning som jag ser framemot att ta.

 

Vad har du för bakgrund inom Svemo?

- Jag började som ideell landslagsledare för Speedwayjuniorerna 1999, jag fick sedan en heltidstjänst i juni 2002 som jag hade fram till 2009 då jag slutade på Svemo för att börja jobba på FIM som Race Director för Speedway Grand Prix och World Cup. 2013 började jag åter parallellt med jobbet på FIM att jobba halvtid på Svemo för att hösten 2014 åter bli den heltidstjänst som jag har idag.

 

Vad har du för förväntningar på ditt nya uppdrag?

- Jag ser fram emot den nya utmaningen, jag har hela tiden jobbat direkt mot den idrottsliga verksamheten och med den nya tjänsten så får jag möjlighet att fortsätta jobba med idrott, fast i en annan roll och det skall bli spännande.

 

När påbörjar du ditt nya uppdrag?

- Uppdraget börjar den 1 mars, men jag kommer självklart att hjälpa till med Track Racingverksamheten tills en ersättare är på plats, även om det blir lite på halvfart avslutar Tony.


Nu när Tony byter tjänst, hur kommer Track Racing vara organiserad och kommer ni tillsätta en ny grenchef?
- Organisationen kring Track racing kommer att se likadan ut som idag och en ny grenchef rekryteras snarast, berättar Cecilia Winterqvist Verksamhetschef Svemo.

Om ni har frågor kontaktar ni Tony Olsson This is a mailto link 011-231088 eller Per Westling This is a mailto link 011231094

 

Vi önskar Tony lycka till i det nya uppdraget!