Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Välkommen till Svemo Mikael Karlsson!

Välkommen till Svemo Mikael Karlsson!

Mikael blir Svemos nya Grenchef för Track Racing.

Vad har du för bakgrund inom Svemo och/eller motorsport?
- Från början körde jag speedway fram tills jag klev ur junioråldern, sedan fortsatte jag som mekaniker i cirka tio år. 2010 blev jag lagledare i Dackarna och efter ett par år även sportchef och jobbade i klubben fram till 2017, efter det var jag lagledare i Vetlanda ett år. Sista två åren har jag dessutom haft uppdrag åt förbundet som förbundskapten för U21-landslaget. Under flera år har jag också varit engagerad i organisationen kring GP-tävlingarna både i Stockholm och Målilla.

 

Varför sökte du tjänsten som Grenchef?
- Möjligheten att vara med och bidra och påverka utvecklingen av svensk Track Racing på förbundsnivå lockade mig direkt. Jag ser att jag med mitt ledarskap, tidigare erfarenheter, engagemang och kunskap om Track Racing kommer att ha en central roll för att leda och påverka utvecklingen både på kort och lång sikt.

 

Vad har du för förväntningar på tjänsten och vad tror du främst kan bidra med?
- Min erfarenhet från föreningsarbetet tror jag är en bra bakgrund och vi behöver en stark samverkan mellan förbund och klubbar för att utveckla våra sporter tillsammans. Vi behöver utveckla både bredd och elit i samtliga våra sporter och det ska vi jobba hårt för. För att lyckas med detta måste vi hjälpas åt och få alla att spela på sin bästa fot, det kommer jag jobba hårt för.

 

När påbörjar du din tjänst på Svemo?
- Jag tillträder till 80% från 1 maj och går sedan upp på heltid i slutet på juni.

Mikael är engagerad i annan föreningsverksamhet och har vana att arbeta inom föreningslivet vilket gör att han passar perfekt för denna tjänst, säger Per Westling Svemos Generalsekreterare.