Hem / Nyheter / Förbundsnyheter / Verksamhetsstöd IF - Idrott för äldre

Verksamhetsstöd IF - Idrott för äldre

Sedan 1 oktober 2020 har alla idrottsföreningar som har haft aktiva äldre (65 år +) under 2019 och 2020 haft möjlighet att ansöka om ett temporärt verksamhetsstöd.
I två veckor till har ni fortfarande möjlighet att söka.

Vem kan göra ansökan?
För att göra denna ansökan via Idrottonline behöver du ha någon av dessa roller:

Ordförande
Kassör
Idrottsmedel firmatecknare

Hur ansöker ni?
Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. Om du är inloggad i IdrottOnline på din förening och har rätt roll i föreningen så hittar du fliken ”Idrottsmedel” i menyn längst upp på sidan.
När du klickat in dig där finns en flik till vänster som också heter ”Idrottsmedel”. I denna flik ser du alla de stöd som för tillfället är möjliga för din förening att söka.
Här klickar du upp ”Verksamhetsstöd IF Idrott för äldre“ och klickar på ”ansök” för att komma till ansökningsformuläret.

Ansökan kräver att ni svarar på dessa fyra delar nedan samt bifogar er senaste verksamhetsberättelse eller ekonomiska årsredovisning. (Det är inte nödvändigt att verksamheten för äldre beskrivs i dessa dokument)

Ansökans fyra delar

Hur mycket stöd kan en förening få?
Den totala summan på 24 miljoner kronor kommer fördelas enligt kriterierna nedan.
Alla föreningar som inkommer med fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet erhåller ett grundstöd på 3 000 kronor.
Återstående medel blir ett rörligt belopp som kommer fördelas ut till ansökande föreningar baserat på dessa uppgifter i er ansökan:

  • Antal aktiva medlemmar inom målgruppen.
  • Hur ofta föreningen bedrivit verksamhet för målgruppen.
  • Antal olika typer av verksamhet (upp till tre) som föreningen bedrivit.

Frågor

Mer information om stödet och regelverket hittar du här: https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/verksamhetsstodidrottforaldre/

Har du frågor går det bra att höra av sig till This is a mailto link