Hem / Nyheter / Säkerhet / European Safety Meeting

European Safety Meeting 2020

Den 8 - 9 februari i Stockholm arrangerade Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet (Svemo) för andra gången ett europeiskt möte för en säkrare sport. Fokus var även denna gång på motocross som är en av världens största motorcykelsporter.

37 personer och 19 internationella förbund deltog, däribland europeiska förbundet för motorcykel- och snöskotersport FIM Europe och det internationella förbundet (FIM), som var medarrangörer.  

Syftet med mötet var att i ett öppet forum presentera och diskutera hur förbunden arbetar för en säkrare sport inom motocross. Målet är att utöka och förbättra samarbetet över gränserna.

Fokusområden som diskuterades med både utmaningar och lösningar var följande:
- bansäkerhet (bygge, banbesiktning)
- säkerhet för publik, funktionärer och utövare,
- utbildning,
- personlig skyddsutrustning för förare,
- Sjukvård.

Håkan Leeman, Svemos Styrelseordförande och Per Westling, Svemos Generalsekreterare säger följande efter mötet:

-  Sedan förra årets första upplaga har mötet vuxit i storlek och väckt ännu större intresse i år. Första upplagan av mötet 2019 har stärkt många länders säkerhetsarbeten under året. Deltagarna har tagit med sig konkreta lösningar och förslag till sitt förbund och gjort eller påbörjat viktiga förändringar. Det var syftet med att arrangera internationella sammankomster med dessa fokusområden som berör alla. Vi är väldigt glada över att det har fungerat över förväntan.

Mötena är en viktig del i ett mer koordinerat internationellt samarbete för säkerhetsarbetet för våra sporter.

Efter att Svemo har arrangerat de två första möten, är vi mycket glada över att det grekiska motorcykelförbundet AMOTOE kommer att ta över stafettpinnen och planerar för ett tredje ”European Safety Meeting Motocross” i början februari 2021.  

Allt material inklusive presentationer och bilder från mötet är tillgänglig via följande länk:

2nd European Safety Meeting Motocross