Hem / Nyheter / Snöskoter / SM & Sverige Cup-finalen inställd

SM & Sverige Cup-finalen inställd

Beslutet kom under gårdagen att SM och SC-finalen i Skellefteå ställs in. Därmed blir helgens tävling i Storuman säsongens sista, som också kör sin tävling helt utan publik.

På grund av rådande situation med Coronasmitta och regeringens begränsningar av allmänna sammankomster blir inte avslutet på SM och SC som vi förväntat oss.

Finalen i Skellefteå ställs in och därmed blir tävlingen i Storuman på lördag årets sista, därmed också den som avgör årets serier. 

För SM blir det tabellställningen efter lördagens tävling som blir den slutliga SM ställningen. Samtliga tävlingar räknas.

För Sverige Cup är det lite mer komplicerat då det normalt kvalas till en avslutande final. Utifrån situationen blir beslutet därför att tabellen efter lördagens tävling i Storuman blir slutresultat för årets Sverigecup. Dock räknas endast dom 3 bästa resultaten i enlighet med hur kvalserien normalt sett körs. Vid lika poäng på dom 3 bästa resultaten räknas antal segrar, antal andraplatser osv. baserat på dom 3 räknade resultaten. Om särskiljning inte heller då är möjlig räknas resultatet i sista tävlingen (dvs Storuman).

Då tävlingen genomförs utan publik är det ett gyllene tillfälle att surfa in på Svemoplay och se tävlingen live.

Vi uppmanar förare och team att tänka på maxgränsen 500 personer att förhålla sig till. Håll teamet tight i helgen och hänvisa övriga till webbsändningen.