Upplysningar

Stenungsunds kommun och Nösnäsgymnasiet

Stenungsund en expanderande kustkommun med cirka 26 500 invånare. Möjlighet till boende nära havet och goda möjligheter till friluftsliv och rekreation gör att kommunen ständigt växer. I väster finns skärgård, i öster sjöar och skogar. Fem mil söderut ligger Göteborg på pendlingsavstånd. På torget ligger Kulturhuset Fregatten som är mötesplats för kommunens invånare. Stenungsund har också ett mycket aktivt föreningsliv.

Vid sundet ligger Stenungstorg Centrum och Strandvägen som är ett regionalt handelscentrum med många butiker.

Nösnäsgymnasiet är Stenungsunds kommunala gymnasieskola med närmare 1300 elever och 160 anställda. Här finns ett stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang. Även om skolan är relativt stor, strävar den efter att skapa goda relationer mellan vuxna och ungdomar och att ge varje elev möjlighet till en individuell utveckling. Nösnäsgymnasiet har som målsättning att vara en inkluderande och trygg skola med ett gott klimat, där du som elev blir sedd och får det stöd och den motivation du behöver för att lyckas med din utbildning.

 

Nösnäsgymnasiet är en trygg skola

Vårt mål är att elever, personal, vårdnadshavare och besökare skall uppleva skolan som en välkomnande och trygg plats att vistas på. En del i vårt trygghetsarbete är att elever och personal har försetts med passerkort. På detta sätt förhindrar vi att obehöriga personer vistas på skolan som inte är en allmän plats. Vi välkomnar därför alla besökare via vårt servicecenter på A-plan.

 

Vad Nösnäsgymnasiet erbjuder

Skolan har ett stort utbud av nationella program med många inriktningar, profiler och yrkesutgångar. Förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram, erbjuder vi introduktionsprogram, lärlingsutbildningar, idrottsprofiler och gymnasiesärskola.

Skolan är centralt belägen i Stenungsund med närhet till vackra naturområden med motionsspår, friskvårdsanläggning med simhall och idrottsplats som ger möjlighet till rekreation under din skoltid. Närheten till centrum ger bra tillgång till buss- och tågförbindelser inom regionen.

Kontaktuppgifter Nösnäsgymnasiet:

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
This is a mailto link

--------------------------------------------------------------------------------

Upplysningar
Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet
Box 2314
600 02 NORRKÖPING Tel: 011-23 10 80
E-post: This is a mailto link

Kontaktperson:
Lena Bleckman, Utbildningsansvarig/RIG-ansvarig Tel: 011-23 10 87
E-post: This is a mailto link