Hem / Klubbinfo / Idrottonline

Idrottonline

IdrottOnline underlättar administration och information i föreningen. Den sköts via internet genom ett enkelt verktyg. Det behövs inga särskilda webbkunskaper, vanlig datorvana räcker bra.

I IdrottOnline får föreningen helt utan kostnad en egen hemsida för nyheter, medlemsregister, anslagstavla, aktivitetskalender, årsrapport och redovisning av det statliga LOK-stödet. Tävlingsadministrationsverktyget, Svemo TA, byggs dessutom in i systemet för tävlings- och licenshantering.

Innan årets slut är det ett krav från RF att alla klubbar är med i IdrottOnline Klubb för att kunna ta del av bidrag, information, anmälningsfunktioner med mera. Beslutet om detta är taget av Riksidrottsförbundet och gäller alla idrottsföreningar i Sverige. För Svemo's klubbar är det dessutom den enda vägen för att kunna administrera och hantera tävlingar.

Riksidrottsförbundets årsstämma beslutade dessutom i maj 2009 att samtliga föreningar, oavsett idrott, måste ha ett organisationsnummer senast 2010 för att uppfylla RFs medlemskrav. Saknar din klubb organisationsnummer och du är osäker på hur man ansöker om ett, läs då mer på www.skatteverket.se Du registrerar enkelt din förenings organisationsnummer när du ansluter till IdrottOnline Klubb.

Riksidrottsförbundet ansvarar för IdrottOnline Klubb som är kostnadsfritt för alla föreningar.

I menyn till vänster finns information om hur du kommer igång.

Klicka på länken för att komma till hemsidan för IdrottOnline >>

 

Vi vill ansluta till Idrottonline

Vad bör vi tänka på innan vi aktiverar IdrottOnline Klubb?

Innan ni aktiverar sidan så bör ni först prata igenom detta inom föreningen och utse en person som ska få inloggningsuppgifterna för IdrottOnline Klubb. (Denna personen kan sedan lägga till ytterligare administratörer i IdrottOnline Klubb när sidan är skapad). Ni kan även ladda ner manualerna och gå en utbildning via ert Sisudistrikt!

Riksidrottsförbundets årsstämma beslutade i maj 2009 att samtliga föreningar, oavsett idrott, måste ha ett organisationsnummer senast 2010 för att uppfylla RFs medlemskrav. Saknar din klubb organisationsnummer och du är osäker på hur man ansöker om ett, läs då mer på www.skatteverket.se Du registrerar enkelt din förenings organisationsnummer när du ansluter till IdrottOnline Klubb.

Hur aktiverar jag föreningens IdrottOnline-sida?

Så här gör ni:
1.En förening ansluts inte direkt till Riksidrottsförbundet utan ansöker om medlemskap i ett eller flera av RF's medlemsförbund, specialidrottsförbund (SF). Ansök om inträde och invänta klartecken att ni är godkända. För er som redan är medlemmar fortsätt till steg 2.

2.Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör för er sida. Det är den personen som bygger upp ert medlemsregister och utformar er hemsida. Se till att medlemmarna i föreningen vet vem som har den här rollen då hjälp med inloggningsuppgifter och ändring av personuppgifter ges av huvudadministratören i föreningen.

3.När sidan är aktiverad så får huvudadministratören ett e-postmeddelande med instruktioner om hur sidan aktiveras och administreras. Ett användarnamn och lösenord skickas i ett separat e-postmeddelande. Inloggningen är personlig och ska inte delas med andra.

4.Huvudadministratören kan därefter logga in på er IdrottOnlinesida och direkt börja använda våra tjänster helt kostnadsfritt!

5.Fyll i aktiveringsformuläret här.

IdrottOnline fungerar bäst med PC samt webbläsare Internet Explorer 10, Google Chrome och Firefox. 
Med övriga webbläsare samt datorer garanteras inte korrekt funktion.

 

Instruktioner

Nedan hittar du användbara instruktioner som du kan ladda ner.
Till sidan>>