Hem / Klubbinfo / Ny hemsida 2022

Ny hemsida 2022

Den 31 december 2022 stänger RF ner Episerver, den hemsidelösning som har erbjudits föreningar via IdrottOnline. De föreningar som idag har sin hemsida via Episerver i IdrottOnline måste välja en ny lösning och föra över sitt innehåll innan den 31 december.

Så här gör ni:

  1. Behov - Tänk igenom vilka behov ni har på en hemsidan och vilken eventuell budget ni har för att betala för en hemsida. (Vilken information måste ni ha på hemsidan och kan man använda andra plattformar för att nå ut med information?)
  2. Krav - Bestäm vilka krav ni har för säkerhet och funktionalitet på er hemsida. Ni kan utgå ifrån de krav som RF listar i sin stödPDF. T.ex att leverantören bör ha sina servrar i Sverige eller EU.
  3. Alternativ - Ta reda på vilka hemsideleverantörer som finns på marknaden som matchar era behov, krav och er budget. Var inte rädda att ta kontakt med leverantörer eller andra föreningar och ställ frågor.
  4. Välj leverantör - eller eventuellt en annan lösning.
  5. Flytta innehåll - Använd exportverktyget i Episerver för att tanka ut bilder och filer från er nuvarande hemsida. Flytta över text och menystrukturer manuellt.
  6. Köp er domän - När flytten är klar köper ni er domän (hemsidans url) och lägger den på den nya hemsidan. Ta hjälp av leverantören och/eller internetstiftelsen om ni behöver hjälp med hur man gör det.

Verktyg: