Hem / Tävling / Tävlingsansökan TA

Tävlingsansökan TA

Information och förtydligande

Manualer för Svemo TA
Se under nedanstående länk:
https://www.svemo.se/sv/SVEMOTA/Manualer/

 

Deltävlingssystem/cuper:
För att underlätta för arrangörer som arrangerar tävlingar som ingår i ett deltävlingssystem/cup, har alla serier/cuper som kördes 2015, lagts upp för 2016, med samma serieadministratörer.
För de serier/cuper som saknar en administratör, ber vi er snarast möjligt meddela This is a mailto link med serie/cupnamn och person, så läggs detta in i Svemo TA.
(Redan registrerade serie/cupadministratörer samt distrikten får inom kort den här informationen direkt via mail.)
 

Datum för ansökan:
Tävlingar sökt genom Svemo TA senast det datum som anges i Svemo Nationella Tävlingsreglemente.
 

Detaljer gällande ansökan för respektive tävlingsform:
(Var  noga med att följa de överenskommelser och beslut som fattas vid planeringsmötet i ert distrikt. Se också Svemo Nationella Tävlingsreglemente gällande tidpunkt för ansökan och gällande tävlingsavgifter.)

 

 • Statustävlingar (SM, JSM, USM, Sverige Cup, Svemo Cup)
  Svemo ansvarar för att dessa tävlingar läggs in i Svemo TA inom kort. Ingen arrangör ska i Svemo TA ansöka om statustävlingar de tilldelats från Motocrossektionen!

 • Enskilda tävlingar (Nationella, Internationella, Enklare, Klubbtävlingar som ej ingår i ett deltävlingssystem)
  Tävlingarna ansöks i Svemo-TA och varje arrangör anger status (nationell, enkel, klubb etc.) och vilka tävlingsklasser som är aktuella för tävlingen.

 • Klubblagsserietävlingar (samt sidvagnstävlingar)
  Tävlingarna ansöks i Svemo TA och varje arrangör anger status (nationell etc.) och vilka tävlingsklasser som är aktuella för tävlingen.

 • Solo-Tävlingen ingående i ett deltävlingssystem:
  Tävlingarna ansöks i Svemo TA och varje arrangör anger vilken serie/deltävlingssystem man ska köra. (ex. Mälarfräsen, Syd-cupen etc). I samband med ansökan av tävlingen görs valet: ”Deltävling i serie”

 

Observera!
- När ni angett att ni tillhör en serie/cup (gäller ej klubblagstävlingar) kommer listan över tävlingsklasser just nu att innehålla en tävlingsklass ”Läggs till av Serie/Cup administratör” - en tillfällig klass som tas bort senare!r serie/cupe!

Kryssa endast för tävlingsklassen ”Läggs till av Serie/Cup administratör” och välj inte till några ytterligare tävlingsklasser, detta sköter serieadministratören i ett senare skede för den serie/cup ni valt att tillhöra!

Finns tävlingsklasserna redan inlagda är det gjort av serieadministratören och ni kan direkt ansöka om tävlingen!
När de utsedda serie/cup administratörerna skapar ”innehållet” i respektive serie/cup kommer bl.a. klasser, ålder och startnummerinformation att ”skjutas” ner till respektive tävling som ansökt om att ingå i serien/cupen.
- Saknas den serie/cup ni ska arrangera tävling i, ansök inte om tävlingen, utan kontakta då ert distriktsmotocrosskommitté så att de kan bekräfta till Svemo att serien/cupen ska läggas till som valbar för er. När serie/cupen är tillagd kan ni åter göra tävlingsansökan i Svemo TA.

Ansökan till tävling

 

Information för Serie/cupadministratör:
För dessa personer finns numera en arbetsmanual (se manual)

Serie/cup administratören har som uppgift att skapa innehållet i serien/cupen så som, tävlingsklasser, åldrar, startnummer m.m. inom ramen för Specialreglementet i Motocross.
(Möjlighet finns också att ladda upp en cup/serieregel för en hel cup om det finns framtaget, respektive klubb kan också göra förändringar i klasserna om vissa avvikelse finns, som överrenskommits med serie/cup administratören och aktuellt distrikts motocrosskommitté.)
Respektive serie/cup måste läggas upp ny för varje säsong! För att redigera tävlingsklasserna i er serie, se manualen ovan. När du lagt till en ytterligare klass, så tänk på att ta bort den allmäna tävlingsklass som nu finns in lagd på alla serier/cuper. (Denna tävlingsklass heter: "Läggs till av serie/cup administratören" för att klubbar tydligt ska förstår att inte lägga till några klasser i sin ansökan, utan att det görs av er.

Startnummer:
De nationellt fasta startnummerklasser som skapats för Motocross i Svemo TA ska användas! Ingen serieadministratör får lägga till egna startnummer för sin serie/cup, utan att detta först godkänts av Svemo Motocrossektionen. Läs mer för information, val och vägledning om startnummer!