Hem / Allmän info / Start2ride Junior

Start2ride Junior

Svenska Motorsportförbundet (Svemo) och Sveriges Motorcyklister (SMC) gör en gemensam satsning för att fler ungdomar ska få möjlighet att köra mc och lockas till att börja med mc-sport. Rekryteringsprojektet har fått namnet ”Start2Ride Junior”.

Start2Ride Junior är en gemensam satsning för att ge barn och ungdomar. mellan 6 och 16 år en möjlighet att prova på att köra motorcykel och börja med mc-sport. Det är en sport för alla, oavsett bakgrund eller kön.

I MiniMoto-delen av projektet har vi 4 stycken hojar (två junior A och två junior B). Dessa MiniMoto riktar sig till åldrarna 6-12 år.
Det finns inom MiniMoto sporten även hojar för vuxna, men det är inget vi har i projektet.
Läs mer om Minimoto 

Vi har två Honda NSF 100 för förare i åldrarna 9 till 16 år, som passar utmärkt till dig som är lite kortare. De är mycket roliga att köra. 

Vi har fyra stycken Honda CBR125R Repsol som används aktivt i projektet, samt två i reserv/utställningssammanhang. Inriktningen för dessa motorcyklar är mot åldrarna 12-16 år då man bör vara mer än 150 cm lång. Finansiering har skett genom Svemo och SMC.

Klubbar som är medlemmar i Svemo och SMC kan sedan anmäla intresse, för att genomföra prova-på-dagar och hitta nya utövare.

”Start2Ride Junior” startades 2015 och vidareutvecklas hela tiden under varje säsong.

 

Målsättningarna med Start2Ride Junior är...

  • Att få fler unga deltagare att prova mc-sport
  • Att öka medvetenheten om mc som ett bra miljöval
  • Att få en jämnare könsfördelning för mc-kort och i mc-sporten

 

Vill du veta mer om hur genomförandet av ett Start2Ride Junior event går till, klicka här (pdf)>>

Intresseanmälan för Start2Ride Junior Roadracing & Minimoto >>

I menyn till vänster hittar du mer information och aktuella datum!