Hem / Vad är snöskoter / Träning

Träning

Det första steget du tar om du har fått upp intresset för snöskoter och vill börja träna på våra banor är att kontakta klubben för den bana som du är intresserad av.

De vet ifall banan är godkänd för snöskoter och kan svara på övriga frågor. 

 

Har du inte kollat igenom reglementet för snöskoter så kan det vara bra att göra det för att få en överblick över hur verksamheten ser ut. Du hittar alla regler här. 

 

Har du redan en befintlig licens som gäller för träning, fast för en annan gren, är det helt okej att även träna snöskoter på den. Du behöver alltså inte teckna en ny som gäller för specifikt snöskoter.

Har du INTE en befintlig licens så har du dessa alternativ:

1. Teckna ett medlemsskap i valfri svemoansluten klubb. Klubben registrerar dig som medlem och du tilldelas en profil automatiskt i vårt system Svemo TA. När klubbmedlemsskapet väl är aktivt kan du själv beställa en årslicens och betala den via din profil. Så fort betalningen är gjord är licensen giltig och du kan använda den. 

 

2. Köp en Prova-på-licens för träning som gäller vid endast ett specifikt tillfälle. Du köper din Prova-på-licens via denna sida . Det är dock viktigt att du kontrollerar med klubben innan vad som gäller hos just dem.

 

OBS!

Barn upp till 12 år tillåts träna utan licens men är då endast halvförsäkrade genom klubbens banlicens.

Barn upp till 12 år som är inskrivna och har påbörjat guldhjälmsutbildningen via konceptet är helförsäkrade.