Hem / Nyheter / Mitt Sverige Cupen ställs in år 2020!

Mitt Sverige Cupen ställs in år 2020!

MX kommittén i Mellersta Norra distriktet sammanträdde ons 24 juni för att diskutera läget med corona och Mitt Sverige Cupen (MSC).

På mötet deltog många klubbar inom distriktet inkl. samtliga klubbar som skulle ha varit arrangör för MSC år 2020. 

Vi diskuterade läget i klubbarna och pratade om den riskanalys som Svemo gått ut med som skall genomgås innan en mx-tävling. Efter detta beslutades det att tyvärr ställa in Mitt Sverige Cupen helt för 2020. Det var ett enhälligt beslut där ingen av klubbarna egentligen kände att de kunde genomföra tävlingarna på ett säkert sätt. Beslutet togs på grund av rådande pandemi och med hänsyn och omtanke till den ökade belastningen på sjukvården som onödig smittspridning samt olycka kan innebära. 

Motocross är en otroligt rolig sport på många sätt men även en  risksport, där deltagare om olyckan är framme kan behöva hjälp och ibland akut sådan, så beslutet togs även med hänsyn till alla deltagare. Vi hoppas att alla utövare innerst inne håller med och är med oss inför nästa säsong istället. 

Krokom MX diskuterade även möjligheten att kunna ordna någon enskild tävling utanför Mitt Sverige Cupen under augusti/september om läget förändras och hoppas att det blir möjligt. 
Många klubbar diskuterade alternativ till tävling såsom träningsläger och organiserade gemensamma träningstillfällen, men det är upp till varje klubb att arrangera det om de så önskar. Detta kommer i så fall att annonseras via klubbarnas egna kanaler (hemsidor/fb etc). 

Nu önskar vi er en fin tränings-säsong och håll i, håll ut och håll avstånd för det kommer en tid för att tävla, bara inte just nu! 

/MX kommittén Mellersta Norra Distriktet