Hem / Nyheter / Info ang Corona-virus

Info ang Corona-virus

Svemo har den 9 april uppdaterat sin information ang Corona!

Corona-viruset har ställt mycket på sin kant i världen och många av våra ordinarie aktiviteter har pausats eller ändrats till följd av detta även inom Svemo. 

Svemo har den 9 april skrivit nya uppdateringar som gäller alla grenar inom Svemo. Dessa kan ni läsa om HÄR.

Även specifikt för Motocross har Svemo kommit med nya riktlinjer. Vi vill dock ändå påpeka att ni som medlemmar kan bidra till att minska smittspridningen genom att enbart träna på era egna banor samt såklart följa RF samt Folkhälsomyndihetens riktlinjer (vill passa på att påpeka att dessa riktlinjer och rekommendationer från FHM inte är frivilla utan skall ses som bindande!) 
Vi ber er även att tänka över att vi inom Svemos organisationer och MX utövar en risksport och därmed kan belasta sjukvården mer än nödvändigt idagsläget. Många sjukhus och deras beredskap är redan idag högt belastade pga Corona-viruset. Många distrikt och klubbar i Sverige har redan gått ut med liknande information:

"Viktigt att informera alla om vill köra:
Vi ber alla att ta ett eget ansvar för både sig själva och sina medmänniskor.
Tänk på att om du råkar ut för en skada så är det inte säkert att du kan få en ambulans och när du kommer till akuten så riskerar du att smittas av virus.
Du riskerar att belasta sjukvården i onödan, den är redan hårt belastad.
Vi vill också påminna om att det råder restriktioner i resandet."

Var rädda om er själva, varandra, tvätta händerna, stanna hemma vid minsta förkylningssymtom!

Mvh Styrelsen Mellersta Norra Svemo