Hem / Sporter inom distriktet / Motocross / Rapport från MX kommitten

Rapport från MX kommitten

I år blev det en annorlunda säsong då Corona kom och all tävlingsverksamhet ställdes in under våren. 
I MX i Nedre Norra höll vi oss uppdaterad via Svemos förbundsstyrelse och via MX kommittén centralt, samt har vi haft Sven-Erik Edholm som hållit oss väl uppdaterade.

Klubbarna i distriktet agerade på olika sätt, men alla hittade bra former att anpassa träningsverksamheten. När sedan tävlingsförbudet släpptes hade MX kommittén möte och beslutade att följa fastställd plan, men tävlingsreglerna skrevs om och inga totaler, samt kompletterande information om riskanalyser m.m.

Alla klubbar fick ”en ny förfrågan” samt information om läget och valet att kliva av, vilket en del valde att göra. MX kommitten kommuncerad via Hemsidan och FB och direkt mejl till alla klubbar.
Respektiver serieansvariga, Nicole och Håkan jobbade på att hitta nya arrangörer till de tävlingar som inte blev av. Inom NNU Biketown Cup tog Folkare MK en NNU och det blev tre som planerat.

På SpeedStore blev det endast en klubb som arrangerade det var AMF Årsunda, övriga arrangörer valde att ej genomföra sin tävling och ingen annan klubb i distriktet erbjöd sig.

Serien ställdes in då alla deltävlingar hade varit samt var det osäkert om det skulle bli något Lag SM.  När datum kommunicerades ut valde vi vägen att de som vill delta skulle ansöka, Det blev endast tre lag så alla som ville fick åka. De 3 lag som deltog på Lag SM var Bollnäs MK 10:a, Woxnadalens MK 12:a, Folkare MK 16:e placering.

Ingen tog på sig DM även om alla klubbar var överens på vårens arrangörsmöte om att det arrangemang skulle vi alla hjälpa till, över klubbgränserna, men här tar vi nya tag till 2021, Vi pratade om att ha en klubb"kamp" oxå.

Distriktetsträningsgrupp har genomfört allt enligt plan, men vårlägret flyttades till Årsunda från Finspång detta för att hålla oss inom regionen.
Sen under vårens ”träffar” delades gruppen in i två delar en för Dalarna och en för Gävleborg. Både för att minska resandet och att gruppen inte blev merän 50 stycken, men efter sommaruppehållet slogs gruppen ihop igen.

Styrelsen ställde in utbildningshelgen och vi avvaktar besked när den kommer att genomföras, vi har i vår plan att Barnledare "Guldhjälm" ska genomföras, men även en uppfräschning för äldre barnledare då Svemo kommit ut med ett nytt upplägg, sedan ett par år sedan.
Även Nivå 1 för tränare och vi har ansökt att få arrangera en Nivå 2 för MX tränare då vi i dagsläget har 25 stycken licenserad Nivå 1 tränare i Disktriktet. Även utbildning för tävlingsledare både nya och de som behöver förlänga sin licens.

Klas Persson har annonserat att han inte fortsätter som Supervisor till 2021 och styrelsen jobbar aktivt på att utbilda flera.

Ang banbesiktare är det en vitfläck i vår distrikt och vi kommer jobab på det nu under vintern.

Möte som burkar vara på Hösten kommer flyttas till 2021, mera information kommer.

Det centrala MX möte blir digitalt den 7/11 och har ni i klubbarna något ni vill att NN ska lyfta mejl det till This is a mailto link senast 1 november.