Hem / Distriktsinfo / Utbildning

Utbildning

Tävlingsfunktionär

Utbildningen görs på klubbnivå i lärgrupper via SISU Idrottsutbildare. Den är indelad grenvis och kravet för att få gå utbildningen är att deltagaren fyllt 15 år. Till sista träffen bjuder man in en fackman som kommer och gör en summering.

 

Tävlingsledare

Om man har tävlingsfunktionärslicensen i botten (grenvis) och har fyllt 18 år kan man gå vidare och utbilda sig till tävlingsledare. Det är en tvådagars utbildning. Deltagarna ska ha haft minst tre dokumenterade chefsuppdrag innan, eller skaffa sig dessa efter utbildningen, för att få sin licens.

 

Fortbildning tävlingsledare.

Denna endagars utbildning är för Dig som innehar tävlingsledarlicens, licensen måste uppdateras vart tredje år.

 

 

Barnledare

Tvådagarsutbildning för klubbarnas barnledare, som ska utbilda barn och vårdnadshavare på klubbnivå i "Att bli med guldhjälm". Efter utbildningen kan du ansöka om barnledarlicens som berättigar till att hålla guldhjälmsutbildning i den egna klubben samt skriva under ansökan om guldhjälmslicens för klubbens egna förare.

 

Ungdomstränare

För att få Ungdomstränarlicens ska man deltaga i SISU:s tvådagars Grundtränarutbildning (GTU) samt en endagars Teknikutbildning som genomförs av distrikten. Läs mera om Grundtränarutbildning på din lokala SISU-idrottsutbildarna:s hemsida.

Har du frågor om utbildning kontakta utbildningsansvarig.

 

Här finner du distriktets utbildningsplan