Motocross

Västra motocrosskommittén (VmxK) är utsedd av styrelsen i Västa Motorcykelförbundet att ansvara för all motocrossverksamhet i distriktet.

"Ansvaret" innebär bl.a. att stå klubbar och medlemmar nära och vara beredd att hjälpa till och svara på frågor, som någon kan ha.

Motocrossverksamheten innefattar även sidvagn, quad samt fiddy. Motocrosskommittén

skall vara en sammanhållande länk mellan dess discipliner.

Motocrosskommitténs arbete innefattar bl.a. följade områden

Tävlingstillstånd - Man ansöker numera om klubbens tävling via Svemo TA. När klubben ansökt kontrollerar Distriktet bl.a. att tävlingen inte kolliderar med annan, närliggande klubbs, tävlin och bevlijar därefter "första steget" av förberedelsen av tävlingen. (läs mer under fliken "Tävlingstillstånd" till vänster)

Distriktsmästerskap och läger Motocrosskommittén arrangerar i samarbete med klubbarna DM och träningsläger.

Samordning Vi försöker hitta tränings- och tävlingsmöjligheter för sidvagn, quad och fiddy genom att samordna detta mellan klubbarna i distriktet.

Utbildning Vi håller bl.a. licensutbildning för förare i klubbar som saknar utbildare och föreslår i samarbete med distriktet olika funktionärsutbildningar.

Frågor & svar Har klubben eller någon enskild förare frågor om sporten i allmänhet, eller tävlingsregler, kan man kontakta oss.

Vi hjälper till och informerar om tävlingsupplägg, cuper eller kanske någon allmän föreningsfråga.

Har du frågor är du välkommen att ställa den till This is a mailto link. (OBS! Frågor om Serieresultat och/eller -regler skall ställas till Serieföreningen!)

Representation Västra motocrosskommitténs ledamöter besöker varje år ca 40 tävlingar som representanter för distriktet. Vi ser vår huvuduppgift att ge förarna och organisatören möjlighet att få svar på sina eventuella funderingar men kontrollerar också att tänkta tävlingsupplägg följs.

När du ser en representant, från distriktet, är Du mycket välkommen att ställa frågor som du kanske funderat på.