Hem / Sporter inom distriktet / Motocross / Distriktsmästerskap

Distriktsmästerskap

Här kan Ni hitta information, regler och resultat för Västra Motorsportförbundets nya disitriktsmästerskap i motocross, även kallat MX West Championship som har premiär säsongen 2021.

Mästerskapet riktar sej till ungdom och tjejer detta premiärår, sedan får vi se hur intresset är....

Klasser som ingår i mästerskapet:
85cc U
85cc U MX-Girls
125cc U17
MX2 U17
MX-Women

Guldhjälm 65 & 85cc är supportklasser och i dessa klasser kommer distriktsmästare inte att koras. Skälet är att våra regler inte medger sammanräkning av resultat från flera deltävlingar. Arrangören av respektive deltävling i distriktsmästerskapen äger själva rätten att avgöra om klasserna kan köras på respektive deltävling. Västra Motorsportförbundets MX kommittés önskemål är klasserna bör köras vid samtliga deltävlingar i distriktsmästerskapen.

MX West Championship är öppet för tävlande med licens för vilken klubb som helst i hela Sverige. Vem som helst oavsett vilken klubb i Sverige föraren har licens för, kan vinna MX West Championship totalt!

Distriktsmästare kan bara förare bli med licens för klubb i Västra Motorsportförbundet.

1:e, 2:e och 3:e bäst placerade förere i MX West Championship totalt med licens för klubb i Västra Motorsportförbundet kommer att koras i distriktsmästerskapens olika klasser och erhåller sina DM tecken vid årsmötet i Västra.

Regler 2021 MX West Championship/ VMF Distriktsmästerskap Version 210411

Deltävlingar 2021

  1. BMK Uddevalla 14 maj MXSM 15-16 maj
  2. Ulricehamns MK 12 juni MXSM 13 juni
  3. Halsbergs MK 27 juni
  4. Lidköpings MCK 29 augusti