Hem / Förbundet / Utbildning / Motocross-och Endurogymnasiet

Motocross-och Endurogymnasiet

 

VAD ÄR MOTOCROSS- OCH ENDUROGYMNASIET?

Utbildning i kombination med specialidrott motocross, startades i Tibro hösten 1988 i kommunal regi. Fr o m höstterminen -89 blev det ett idrottsgymnasium med specialidrott motocross. Innebörden av detta är att eleven får ca 100 timmars årlig träning i specialidrotten motocross/enduro. Fågelviksgymnasiet blev år 2000 utnämnt till årets riksidrottsgymnasium.
När Fågelviksgymnasiet i Tibro avvecklades flyttade riksidrottsgymnasiet till Gymnasium Skövde hösten 2017 och utökades även med specialidrott enduro.

Kombinera träning - studier
Kombinationen av professionell träning och en bra gymnasieutbildning kan ge dig maximal utveckling. Elever som har gått utbildningen hör idag till Sverigeeliten och några även världseliten. På Motocross- och Endurogymnasiet får du möjlighet att göra en intensivsatsning inom din sport samtidigt som du läser på ett nationellt gymnasieprogram.

Motocross/Enduro - ett skolämne
Motocross respektive enduro blir ett "riktigt" ämne med träning och teori som underlag för betyg. Din idrottsliga satsning och din skolutbildning är lika viktiga på Motocross- och Endurogymnasiet. I ämnet motocross/enduro kommer du dessutom att få utbildning inom träningslära m m.

Personlig utveckling
Att studera vid ett idrottsgymnasium ställer stora krav på dig som individ. Du förväntas vara skötsam, ambitiös och målinriktad. I gengäld hamnar du i en positiv idrottsmiljö där kamratskap och ansvarstagande kommer att utveckla dig både på och utanför idrotten.

Träning
I ämnet specialidrott motocross/enduro (500 p) får du specialanpassad träning och teori, som bedrivs av välutbildade och meriterade tränare/instruktörer. Träningen innefattar även mc-vård.

Övrig träning sker också. Det finns bland annat flera olika idrottslokaler och motionsspår.

Förutom träningen på ordinarie skoltid, tas även eftermiddagar och kvällar i anspråk för olika aktiviteter.