Hem / Utbildningsplattform-IUP

Utbildningsplattform-IUP

IUP är Svemos digitala utbildningsplattform och finns på Svemos hemsida. Vi lever i en digital värld och det finns många fördelar att hålla utbildningar digitalt. I dagsläget har ett stort antal föreningar anslutit till IUP och mer än 50 000 medlemmar har redan nu tillgång till digital utbildning.

IUP innehåller för närvarande ett 30-tal utbildningar, fler är under produktion och kommer kontinuerligt att lanseras under de kommande åren. Hanteringen av persondata finns beskriven i ”IUP info om data som exporteras från IOL” och innebär ingen annan hantering än vad som redan görs i Svemo-TA.

För att kunna använda plattformen krävs att några steg är genomförda. 

  1. Varje förening måste själv aktivera kopplingen mellan IUP och Idrott Online enligt ”Manual aktivering integration IOL-IUP”. Detta är nödvändigt då varje föreningen själv har ansvar för sitt medlemsregister och därigenom måste godkänna användningen av medlemsuppgifter. Aktiveringen görs person i föreningen som har administratörsrättigheter i Idrott Online, vid problem, maila This is a mailto link . 
  2. Den enskilde medlemmen måste själv skapa sitt användarkonto i IUP enligt manualen ”Skapa konto IUP”.
  3. För att anmäla sig till en utbildning följer man ”Anmäla till utbildning IUP Svemo”.
  4. För den som har rollen utbildare finns också vidare instruktioner i ”Skapa och administrera utbildningstillfälle”.

 

I IUP finns både helt digitala utbildningar och så kallade flex-utbildningar som innehåller både digitala moment och gemensamma träffar. För att komma igång med en flex-utbildning, följ manualerna för respektive utbildningsupplägg som du finner längre ner på sidan.

Om utbildaren ännu inte fått rätt behörighet, ta kontakt med kansliet via This is a mailto link och uppge namn, klubb och vilken utbildning som ska genomföras.


Ta i god tid kontakt med er SISU-konsulent för att få hjälp att lägga upp en lärgrupp. Det gör ofta att SISU kan hel- eller delfinansiera materialkostnaden. Kontakta också This is a mailto link med fakturauppgifter om fakturaadressen är annan än klubbens postadress (exempelvis direkt till SISU).

 

Manualer

Användare
Skapa konto IUP Svemo (PDF)
Anmäla till utbildning IUP Svemo (PDF)

Utbildare
Skapa och administrera utbildningstillfälle - registrera närvarao och examination (PDF)

Klubbadministratör
Information om dataexport från IOL till IUP (PDF)
Manual aktivering integration IOL-IUP (PDF)

Upplägg för utbildningar

Barnledarutbildning
Guldhjälmsutbildning
Tävlingsfunktionärsutbildning
Tävlingsledarutbildning