Hem / Förbundet / Förbundsmötet 2020

Förbundsmötet 2020

Först och främst, tack för ert deltagande och engagemang vid Förbundsmötets öppning och första del som faktiskt kunde genomföras i april på ett bra sätt med digital hjälp. Som ni minns beslutade ni ajournera mötet till den 10 oktober för att då återuppta och slutföra mötet. Vi hoppades då alla att vi skulle kunna genomföra ett fysiskt möte på plats i Sollentuna och samtidigt bjuda in till flera möten med prisutdelningar och gemensamma aktiviteter som vi traditionellt gjort. Situationen med pandemin Covid-19 (Corona) har dessvärre inte förbättrats på det sätt vi hoppades och styrelsen har under sommaren diskuterat hur mötet ska kunna genomföras.

Vid styrelsemötet 22 augusti var styrelsen tvunget att fatta beslut om detta och valde då att välkomna alla er ombud som kan och vill vara på plats i Sollentuna och att samtidigt öppna mötet för digital närvaro för den som hellre deltar hemifrån eller från annan plats. Digital uppkoppling och deltagande kommer att följa samma system/mönster som vid Förbundsmötets första del med den teknik ni alltså redan använt. Oavsett om du är på plats eller ej kommer du att kunna göra din röst hörd och vara med att fatta beslut. Från kansliets sida påbörjar vi nu förberedelserna för att kunna genomföra detta på bästa möjliga sätt givet förutsättningarna. Ni kommer nu att löpande få mera detaljerad information om alla praktiska frågor samtidigt som vi ytterligare en gång sänder ut handlingarna för att uppdatera alla på vad som ska avhandlas. Det kan vara värt att påminna om vad ordföranden Gunnar Johnson sa då vi ajournerade mötet, fortsättningen av mötet 10 oktober, måste följa den redan utsända agendan, inga nya frågor kan tas upp vid detta möte. Huvudfrågan är alltså förändringar i stadgarna. Ni har ju redan vid era distriktsårsmöten behandlat förslaget till förändringar i stadgarna och vid samtliga distriktsårsmöten beslutat stödja förslaget till stadgar. Det har dock gått en tid sedan dess och vi har förstått att det dykt upp några frågor där ytterligare information skulle vara bra. Med detta sagt så välkomnar vi frågor så förslaget kan göras så tydligt som möjligt. Sänd gärna eventuella frågor till undertecknad så ska jag försöka hjälpa till att besvara dom.

Så till den viktigaste punkten i detta brev. Vi behöver före siste augusti tala om för hotellet hur många personer som kommer att vara på plats. Det vi behöver hjälp med nu är att du som är ombud personligen beslutar om du tänker närvara på plats vid mötet i Sollentuna lördag 10 oktober och meddelar Anna Wilhelmsson detta via mail senast söndag 30 augusti. This is a mailto link .

 Vi är medvetna om att det är kort om tid, å andra sidan har ni ju alla vetat om och själva beslutat att mötet ska återupptas den 10 oktober så vi hoppas ni kan fatta ett snabbt beslut. Vi är tvingade att hålla sista anmälningsdag till hotellet så respektera sista anmälningsdag. Anmäler du att du vill deltaga fysiskt på plats efter 30 augusti så kan vi sannolikt inte lösa det och då får du istället delta digitalt.

Följande hålltider och förutsättningar finns för lördagen 10 oktober:
Vi måste förhålla oss till 50 personers-regeln och smittspridningsrisk och bör därför vara så få som möjligt i lokalerna. Enbart ombuden bjuds in till mötet, inga medföljande. Delar av styrelse och personal kommer att behöva vara på plats. Prisutdelning och utmärkelser kommer att genomföras vid senare tillfälle då flera har möjlighet att närvara, tid och plats för det är ännu inte beslutat.
- Vi börjar 10.00 med traditionellt öppet informations- och dialogmöte. Vi välkomnar alla som är intresserade att delta.
- 12.00 serveras lunch för dom som är på plats.
- 13.00 Startar förbundsmötet med ”upprop” och fastställande av röstlängd. Mötet fortsätter sedan till alla punkter avhandlats. Det kan gå fort eller dra ut på tiden beroende på förhandlingarna, så en sluttid kan inte sättas nu.
- På kvällen inbjuds närvarande till en gemensam middag. Tid för det meddelas senare.
- Det finns möjlighet att boka en hotellnatt för den som är intresserad. När ni anmäler att ni vill vara på plats till Anna, tala om när ni kommer, om ni vill delta i måltider (lunch, middag eller båda), ev allergier samt om ni vill ha en övernattning och i så fall vilken natt. Avslutningsvis, vi ber om ursäkt för den korta tiden och ber er både respektera och ha förståelse för de begränsningar vi behöver sätta under rådande omständigheter. Vi kommer att löpande informera er om mera detaljer när det gäller resor och annat. Med detta sagt VARMT VÄLKOMNA till avslutningen av Svemos Förbundsmöte 2020.
Kontaktpersoner:
Praktiska frågor: This is a mailto link
Tekniska frågor: This is a mailto link 
Övriga frågor: This is a mailto link

Underlag
Lunta (PDF) 
Möteshandlingar (PDF)
Stadgar 2020 (PDF)
Förtydliganden och rättelser i möteshandlingarna till förbundsmötet 2020 (PDF)
Informationsbrev om Easymeet (Word)
Guide för användare av Easymeet (PDF)
Guide för video (PDF)
Dela dator under förbundsmötet (PDF)

Vi har förståelse för att detta kan kännas osäkert, oklart och något nytt. Men om vi alla förbereder oss och gör vårt yttersta kommer vi få ett bra och genomförbart förbundsmöte.