Jonas Gustafson väljs till ny ordförande för Svemo

Efter ett framstående arbete av den avgående ordföranden, Robert Svensson, har Svemo vid sitt senaste förbundsmöte valt Jonas Gustafson till ny ordförande. Robert Svensson har med stor dedikation lett förbundet och lämnar nu över stafettpinnen till Jonas Gustafson. Vi tackar Robert för hans bidrag och önskar honom all lycka i framtida strävanden.

Jonas Gustafson kommenterade sin nya roll med entusiasm och ödmjukhet: ”Jag ser fram emot att få fortsätta arbeta för vårat förbund i en ny roll. Att av medlemmarna få förtroendet att leda styrelsens arbete känns verkligen roligt och jag är ödmjuk inför det kommande arbetet. Jag har ju varit ordförande för Svenska Racerbåtsförbundet tidigare så jag vet vilket roligt uppdrag det är att leda styrelsens arbete i ett idrottsförbund.”

Han betonade även vikten av att stödja föreningarna för att skapa en bättre framtid för sporterna: ”En viktig fråga för mig de kommande åren kommer att vara hur vi bättre skall kunna stötta våra föreningar som är de som skapar verksamheten. Pandemin i kombination med en lågkonjunktur raserade mycket för oss och nu måste vi utveckla nya möjligheter för att skapa en bättre framtid för våra sporter.”

Vi ser med spänning fram emot att arbeta tillsammans med Jonas Gustafson och är övertygade om att hans erfarenhet och engagemang kommer att fortsätta stärka och utveckla Svemo.

Fd. ordförande Robert Svensson skakar hand med nya ordförandet Jonas Gustafsson