Succéhelg på Nordiskt Mästerskap i Aquabike: Janina Johansson imponerar och Sverige tar 9 pallplatser

Under helgen den 18-19 augusti hölls det Nordiska Mästerskapet i Aquabike, och resultatet blev en riktig framgångssaga med spännande prestationer och överraskningar. Klubben Orust JK var värd för tävlingen som lockade deltagare från hela världen till den vackra orten, och vädret visade sig vara på arrangörernas sida. En imponerande siffra av 89 förare hade rest från världens alla hörn för att delta i evenemanget. Från de nordiska länderna till platser så avlägsna som Australien samlades aquabike-entusiaster för att mäta sina krafter.

 

Janina Johansson imponerar i Runabout GP2

En av helgens mest anmärkningsvärda händelser var när Janina Johansson gick upp emot 18 manliga förare i Runabout GP2 och körde ifrån dem alla. Trots tuff konkurrens lyckades hon säkra förstaplatsen på hemmaplan, och inte bara i Sverige utan även i den stad där hon bor och arbetar. Janina imponerade ytterligare genom att delta i Ski GP1-heatet efter sin seger, och hon belönades med applåder från strandpubliken när hon gick tillbaka till sin maskin. Hennes segerapplåder fortsatte på prisutdelningen, där hon var mottagare av de högsta och längsta applåderna. En välförtjänt framgång för en imponerande idrottare.

 

Familjen Johansson dominerar

Familjen Johansson hade definitivt en stor helg på mästerskapet. Inte bara Janina, utan även hennes bror Samuel Johansson, tog hem guldet i Runabout GP1. Denna dubbla triumf gjorde händelsen ännu mer minnesvärd. Och för att inte vara sämre än sina barn, visade även pappa Johan upp sin skicklighet genom att utföra en snöskoteruppvisning på havet.

 

Övriga prestationer

Erik Persson stod också för en imponerande prestation genom att vinna Runabout GP4. Tillsammans skapade de svenska deltagarna ett starkt intryck genom att ta totalt nio pallplatser under helgens tävlingar.

 

Nordiskt Mästerskap i Aquabike 2023 blev en helg att minnas, där Janina Johanssons enastående framgångar och familjen Johanssons dominans satte tonen för händelserna. Sveriges starka närvaro och de imponerande prestationerna visar på den höga nivån av aquabike-färdigheter i landet.

2023 Nordic Open Championship in Stenungsund, Sweden, 18 - 19 August 2023, photo: Arek Rejs,